Stodemajer, Kinzi i Džerels šampioni Izraela!

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima osvojili su drugu titulu šampiona Izraela u poslednje tri godine i drugu ukupno u istoriji kluba.

Košarka 16.06.2017 | 10:45
Stodemajer, Kinzi i Džerels šampioni Izraela!
Hapoel je u finalu Fajnal-fora izraelskog šampionata savladao Makabi Haifu sa 83:76 i tako stigao do duple krune u sezoni 2016/2017.

U finalu je dominirao Džerom Dajson sa 30 poena, 6 skokova i pet asistencija, a pratilisu ga Kurtis Džerels sa 21 i pet proigravanja,te Tarenz Kinzi sa 16 poena.

Tako je do titule šampiona stigao bivši NBA superstar Amare Stodemajer, inače i suvlasnik kluba iz Jerusalima. Amerikanac je u finalu ubacio šest poena uz sedam skokova za 14 minuta na parketu.

Trener Hapoela Simone Pjaniđana osvojio je sedmu titulu šampiona u karijeri, nakon šest trofeja sa Montepaskijem u Italiji.

S druge strane, najefikasniji u ekipi Makabija bio je Gregori Vargas sa takođe 30 poena, 14 je dodao Orlando Mendes-Valdes, a 13 ubacio Kevin Pinkni.

Najtrofejniji izraelski klub Makabi Tel Aviv (51) je treću godinu u nizu ostao bez titule, a zaustavio ga je imenjag iz Haife u polufinalu pobedom 85:74.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar