Kavsi progriješili što su odbili ponudu Niksa?!

Prema više izvora u SAD generalni menadžer Njujorka Fil Džekson nudio je Karmela Entonija u zamenu za Kevina Lava sredinom februara ove godine.

Košarka 20.06.2017 | 22:15
Kavsi progriješili što su odbili ponudu Niksa?!
Upravo je tada sukob između Džeksona i Entonija najviše kulminirao, pošto je legendarni trener Lejkersa i Bulsa po svaku cenu želeo da se reši prve zvezde tima.

Američki mediji pisali su tada kako je Klivlend glatko odbio razmenu Lav za Entonija, međutim sada kada se pogleda da li je ova odluka bila ispravna?

Možda u tom trenutku jeste, s obzirom da je krilni centar igrao odlično, bio izabran prvi putu u dresu Kavsa u ’Ol-star’ tim i zaista bio i jeste dalje važan šraf u napadu tada aktuelnog šampiona NBA.

Sa druge strane, Karmelo je takođe znatno digao formu u tom periodu, beležio je sjajne brojke, ali tim nije funkcionisao dobro. Porzingis je bio malo-malo pa povređen, Rouz je igrao dobro, možda i najbolje od povrede, ali je odbrana kluba bila katastrofalna.

Kada pogledamo sada, možda su Kavsi trebali više da gledaju u budućnost, jer su znali da ih u eventualnom finalu čekaju Golden Stejt Voriorsi. Konačan ishod svi znamo, ali ono što upada u oči jeste učinak Kevina Lava, kojeg je potpuno očekivano odbrana Voriorsa neutralisala – ne skroz, ali opet dovoljno da ne pravi razliku.

Učinak od 16 poena i 11,2 skokova u pet odigranih mečeva nije loš, međutim ta nekonstantnost Lava bila je dosta očigledna. Golden Stejt je u odbrani odlično rotirao, a Grin i Durent igrali su na vrhunskom nivou svaki put kada bi ga preuzeli.

Kako bi to sve funkcionisalo sa Melom?

Zaista možemo da samo nagađamo, ali jedno je sigurno, Entonija u plej-ofu nismo videli dugi niz godina i na samu pomisao njegovog “kidanja“ sa Grinom, dobija se jedna sasvim druga percepcija.

Ne zaboravimo, možda se Karmelo stopio u sivilo Njujorka, ali on je i dalje u top 10, ako ne i top 5 poentera u ligi i njegova mogućnost da prelomi meč, povuče kada Lebronu i Irvingu stane, bila bi od velikog značaja za Kavse.

Lav to jednostavno nije mogao, igrao je solidno, ali nije donosio preveliku prevagu u napadu, a kamoli u odbrani koja mu nije jača strana.

Takođe, Entonije je prirodna četvorka, najbolje partije upravo je pružao na toj poziciji i savršeno bi se uklopio u sastav Klivlenda.

Ekipa Tajrona Lua verovatno bi izgubila na skoku, s obzirom da je Lav dosta dominantniji pod koševima, ali 7-8 skokova koliko Karmelo beleži kroz karijeru nije uopšte loše.

Melo će gotovo sigurno napustiti Nikse ovog leta, sad gde će završiti ostaje nam da vidimo. Svakako da nije više u mogućnosti da bude lider ekipe, ali timovi poput Klivlenda ili San Antonija znali bi perfektno da iskoriste sposobnosti Entonija koji je i dalje jedan od najcenjenijih igrača u NBA ligi.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar