Italija bez Đentilea i Barnjanija na Evrobasketu!

Mesina ih precrtao. . .

Košarka 18.06.2017 | 11:30
Italija bez Đentilea i Barnjanija na Evrobasketu!
Očekuje se da Etore Mesina tek saopšti preliminarni spisak za Evrobasket, ali i pre tog spiska poznato je da se na njemu neće naći dva velika asa - Andre Barnjani i Alesandro Đentile!

Odlazeći selektor Italije - o tome smo već pisali, Željko Obradović i Aleksandar Đorđević pominju se kao njegovi mogući naslednici - boravio je u Italiji i razgovarao sa čelnicima tamošnjeg Saveza, a Gazeta delo sport došla je do informacija da pomenuti tandem nije u planovima iskusnog stručnjaka.  

Barnjani je ove sezone odigrao 30 utakmica za Baskoniju, ali van terena je od početka 2017, dok je Đentile imao dosta problema sa disciplinom, pa je u vrlo kratkom vremenskom periodu promenio čak tri tima - Olimpija Milano, Panatinaikos i Hapoel.

Barnjani je odustao od nastupa za reprezentaciju jer želi da naredne mesece iskoristi da se odmori nakon naporne sezone u dresu Baskonije.

S druge strane, Đentile nema mesta u timu Etorea Mestine zbog tubulentne sezone, tokom koje je igrao za čak tri kluba (Emporio Armani, Panatinaikos, Hapoel Jerusalim), a ni u jednom nije uspeo da se nametne.

Mesina će igru da bazira na igračima koji su bili na najvišem nivou protekle sezone – NBA zvezdama Danilu Galinariju i Marku Belineliju, te evroligaškim Nikoli Meliju i Luiđiju Datomeu, uz nadu da će se na vreme oporaviti Danijel Heket.

Evrobasket počinje 31. avgusta, održaće se u četiri zemlje, a Italija će natupiti u Izraelu gde će joj pored domaćina rivali biti Ukrajina, Litvanija, Gruzija i Nemačka.

Četiri tima će se plasirati u nokaut fazu koja je na programu u Turskoj. Srbija će biti od početka u Istanbulu u grupi sa domaćinom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

Izvor: mozzartsport/B92

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar