Na današnji dan: Evropska titula i ludilo s Hrvatima u Kranju!

Prisećamo se leta 2003. i prvenstva na kome je do trona stigla SCG. . .

Ostali sportovi 15.06.2017 | 19:15
Na današnji dan: Evropska titula i ludilo s Hrvatima u Kranju!
Srbija i Crna Gora je postala prvak Evrope 15. juna 2003. pobedom nad Hrvatskom posle produžetaka sa 9:8 (2:3, 1:0, 3:4, 2:1, 1:0). Osim što je utakmica bila spektakularna, došlo je do nereda nezabeleženih ni pre ni posle toga na vaterpolo meču.

Nakon velikog preokreta u kome su  Plavi od 4:7, stigli do 8:8 i konačnih 9:8, golomŠapića u dodatnih pet minuta, hrvatski navijači, koji su u Kranj pristizali od ranog jutra iz gotovo svih krajeva zemlje, počeli su sa neredima. Bilo ih je tog dana oko 5.000, a deo njih nije ni uspeo da uđe na tribine. Oni koji su uspeli da gledaju utakmicu uživo, sve vreme su vređali i gađali igrače SCG različitim predmetima, da bi po završeku meča, nezadovoljni njegovim ishodom, napravili nezapamćene incidente.

Tome je kumovala i loša organizacija velikog sportskog događaja, jer je na bazenu bilo veoma mali broj pripadnika organa reda.



Hrvati su divljali, ugroženi su bili i vaterpolisti SCG, uz koje su sve vreme ostale hrvatske kolege, ne dozvoljavajući da im se nešto dogodi. Na kraju, od igrača, povređen je golman Nikola Kuljača, pošto je pogođen tvrdim predmetom u glavu.

Hrvatski navijači kidisali su i ka loži, gde su bili smešteni malobrojni navijači naše reprezentacije, kao i tadašnji ministar odbrane, a kasniji predsednik države - Boris Tadić.

Načelnik policije u Kranju istakao je posle nereda da su u njima povređena dvojica hrvatskih navijača, jedan pripadnik policije, dok je sedam izgrednika uhapšeno.

Ceremonija dodele medalja nije upriličena jer se sitaucija nije smirila dugo po završetku utakmice.

SRBIJA I CRNA GORA - HRVATSKA 9:8
(2:3, 1:0, 3:4, 2:1, 1:0)

Bazen u Kranju
Gledalaca: 2.000

SCG: Šapić 4, Vujasinović 2, Ćirić 1, Ikodinović 1, Gojković 1.

HRVATSKA: Barač 2, Hinić 2, Đogaš 1, Štritof 1, Franković 1, Smodlaka 1. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar