Stef Kari je dosljedan - neće kod Donalda Trampa!

Plejmejker Golden Stejta odlučio da ne putuje u posjetu Bijeloj kući kod predsjednika.

Košarka 18.06.2017 | 09:30
Stef Kari je dosljedan - neće kod Donalda Trampa!
NBA praksa svečanog odlaska šampiona kod predsjednika SAD mogla bi ove sezone da izazove i manje ili veće skandale.

U večeri velikog slavlja Golden Stejta nagoviješteno je da je ekipa tajnim glasanjem odlučila da NE posjeti Donalda Trampa. Iako je brzo demantovano da je ta ili bilo koja odluka donesena, plejmejker "ratnika" Stef Kari ipak je javno progovorio o toj temi.

On je ostao dosledan i još jednom stavio do znanja da ne želi u Bijelu kuću.

"To pitanje se postavljalo prije nekoliko mjeseci, bilo je hipotetički, a odgovorio sam da neću ići. Sada mislim isto", rekao je Kari.

Golden Stejt je u ponedjeljak osvojio titulu u NBA ligi pošto je sa 4:1 u finalu pobijedio branioca titule Klivlend.

"Razgovaraćemo, cijeli tim. Ne želimo da okaljamo ono što smo postigli ove sezone... Ponašaćemo se odgovorno i uradićemo ono što je potrebno, individualno ili u grupi", dodao je Kari.

Poslije osvajanja titule u ponedjeljak, pojedini američki mediji prenijeli su da su igrači Golden Stejta "neprijateljski raspoloženi prema predsjedniku Donaldu Trampu".

Klub je ubrzo izdao saopštenje u kome je naveo da nije dobio poziv iz Bijele kuće i da bi u slučaju poziva o tome odlučio na vreme.

Tradicija je da predsjednik SAD organizuje prijem u Bijeloj kući za osvajače NBA lige i koledž šampiona (NCAA) nekoliko nedjelja ili mjeseci po osvajanju trofeja.

Trener Golden Stejta Stiv Ker rekao je da će igrači razgovarati i donijeti odluku.

"Postoji poštovanje institucija, naše vlade i to moramo da uzmemo u obzir, bez obzira šta mislimo o osobi u Bijeloj kući. Ono što je važno, jeste to da samo igrači odlučuju da li će ići", rekao je Ker za I-Es-Pi-En (ESPN).

Kari i Ker su bili među brojnim javnim ličnostima koje su kritikovale Donalda Trampa otkako je izabran za predsjednika SAD.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar