Uhapšen advokat i sudski vještak

U nastavku akcije "Pravda" pripadnici Federalne uprave policije juče su, postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, uhapsili advokata Murisu Makarević i sudskog vještaka Abida Hadžića.

Bosna i Hercegovina 15.06.2017 | 15:57
Uhapšen advokat i sudski vještak
Iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je da su slobode lišene dvije osobe od kojih je jedna predata u nadležnost Tužilaštva KS, a druga će biti predata u toku dana.

- Tužilaštvo KS će u zakonskom roku od 24 sata odlučiti o daljnjim merama prema privedenim – kazala je Azra Bavčić portparolka Tužilaštva KS.

Podsjećamo, u velikoj akciji kodnog naziva "Pravda" uhapšeno je više osoba koje se tereti za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, povredu zakona od sudija, pranje novca i prevaru.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dalida profesionalac

15.06.2017 14:17

U pravu je Dragan Mektić koji je pohvalio glavnog tužioca kantonalnog tužilaštva Sarajevo Dalidu Burzić.Žena je svojim dolaskom na čelo ove institucije značajno promijenila stanje nabolje.

ODGOVORITE
Name

K.D.

15.06.2017 14:36

KAO GRADJANIN IMAM MISLJENJE DA DALIDA BURZIC, UKOLIKO BI BILA POSTAVLJEVLJENA ZA GLAVNOG TUZIOCA U TUZILASTVU BiH, MOZE KAPITALNO DOPRINIJETI VLADAVINI ZAKONA I FUNKCIONISANJU PRAVNE DRZAVE. Dusko Kospic.

ODGOVORITE
Name

Moda IV

18.06.2017 10:43

Svaka čast na komentaru, u potpunosti se slažem. Dalidu Burzić pod hitno imenovati za glavnog tužioca BiH, a Tadićku i mnoge druge iz tužilaštva istjerati, jer ništa ne rade.

Name

RADOVAN III

15.06.2017 19:36

Očekujem da glavna tužiteljica Kantona SA uskoro bude smijenjena pošto radi svoj posao, a time ometa harmoniju ostalih pravosudnih institucija i VSTS-a. Napakovaće joj da je zakasnila na posao 5 minuta ili da koristila mobilni tel. van radnog vremena ili neku sličnu budalaštinu.

ODGOVORITE
Name

Bukop

15.06.2017 20:32

Mrhtić i Dalida mogu nešto napraviti u ovoj zemlji drugi niko.

ODGOVORITE