Ilija Bozoljac trenira Jelenu Janković!

Bivši Dejvis kup igrač Srbije biće uz bivšu Fed kup reprezentativku u narednom periodu.  

Tenis 15.06.2017 | 18:15
Ilija Bozoljac trenira Jelenu Janković!
Ilija Bozoljac u prethodnom periodu sarađivao je sa Nikolom Milojevićem, a sada će se okušati u ulozi trenera Jelene Janković.

Ika i Džej Džej, koji su inače i vršnjaci, nedavno su dogovorili saradnju, koja je započela na turniru u Hertogenbošu, prenosi "Sportski žurnal".

Početak nije bio sjajan, jer je Jelena eliminisana već u prvom kolu turnira, ali bez obzira na to dogovorili su da rade zajedno u delu sezone na travi.

Primarna im je priprema za Vimbldon, koji startuje 3. jula u Londonu.

Jelena Janković ovu sezonu započela je uz budni nadzor bivšeg tenisera Giljerma Kanjasa, ali ta saradnja nije dala očekivane rezultate, pa mu se srpska igračica zahvalila pred Rolan Garos. Nakon nastupa u Parizu, gde je uz nju bio brat Marko, odlučila je da angažuje Iliju Bozoljca.



Bozoljac i Jankovićeva su saradnju započeli pre turnira u Hertogenbošu na kome je Čehinja Petra Krejšova pobedila Jelenu u prvom kolu sa 2-0 (6:3, 7:5).

Beograđanka je početkom godine angažovala i Giljerma Kanjasa. Bozoljac je sarađivao mladim srpskim teniserom Nikolom Milojevićem. Novi trener Jelene Janković je trenutno 709. na ATP listi u dublu i ima 31 godinu.

Tokom 2017. godine srpska teniserka nije beležila zavidne rezultate, ali je i dalje top 100 igračica koja se nalazi na 60. mestu WTA liste.

Slede pripreme za krunu sezone na travi i treći Grend slem sezone, Vimbldon na kome će Jankovićeva pokušati da ode dalje od drugog kola u kome ju je prošle godine zaustavila Marina Eraković posle preokreta (6:4, 6:7, 6:8).

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar