Nadal: Zdravlje je važnije od Rodžerovog rekorda!

Drugi reket sveta Rafael Nadal pričao je za španske medije o nedavno osvojenom Rolan Garosu, rekordu Federera i drugim stvarima.

Tenis 19.06.2017 | 17:30
Nadal: Zdravlje je važnije od Rodžerovog rekorda!
Španac je postao prvi teniser u istoriji “belog sporta“ koji je uspeo da osvoji deset trofeja na jednom od četiri Grend slema u sezoni.

Takođe, prestigao je Pita Samprasa po broju najprestižnijih trofeja, pa je sada ispred njega samo Rodžer Federer.

“Ne mislim mnogo o budućnosti i prestizanju Rodžerovog rekorda. Daleko sam od toga. Ono što me čini srećnim je to što sam uspeo da osvojim nešto što je veoma teško“, rekao je Rafa.

Takođe, “Kralj“ šljake kazao je mu je u ovom delu karijere najbitnije zdravlje, a ne individualni rekordi.

“Nadam se da ću ostati zdrav, u životu me me više motiviše to što radim i što me čini srećnim, nego izjednačavanje sa Federerom. Bez fizičkih problema, život je mnogo lakši i više se uživa. U mom slučaju znate šta to znači“, istakao je Nadal.

“Biti povređen ne znači samo da nećeš igrati na turnirima, već vuče sve druge stvari. Sad sam srećan što mogu da treniram svaki dan“, kazao je Španac.

Posle osvajanja Otvorenog prvenstva Francuske Rafa je rekao da nije spavao puno, ne zato što je slavio, nego što je bio veoma umoran i nije mogao od njega da zaspi.

“Bik sa Maljorke“ svestan je da ga dosta ljudi već sada smatra za legendu, međutim život mu se nije promenio mnogo.

“Svestan sam da do sad ima dobru karijeru, ali imam 31 godinu i život mi se nije puno promenio. Sve su to promenljive stvari, za par godina ću biti običan građanin, tako da je dobro da ne budete na samom vrhu, jer ćete onda dosta pasti“, rekao je Nadal.

Španac je takođe istakao da mu se igra promenila, međutim nije siguran da li bi ovaj Nadal pobedio onog iz 2008. godine.

"Generalno, tenis evoluira i ne znam da li bi ovaj Nadal pobedio onog iz 2008. Ne znam i ne pitam sebe. Svi igrači prolaze kroz proces, kao recimo Federer i Đoković koji ne igraju kao pre".

Drugi teniser sveta osvrnuo se i na status Rodžera Federera rekavši da je ovo što je uradio dosta rizično.

"Riskantno je ovo što je Federer uradio. Može da ima dobar nastup na Vimbldonu zato što igra tamo dobro, ali kada ne igrate tri meseca, teško je da se vratite u ritam. Opet mislim da će biti dobar, zato što će igrati pripremne turnire, pa će ući u formu", završio je Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar