Real na koljenima, Valensija pred titulom!

"La Fonteta" u petak bi mogla da dočeka prvi šampionski pehar u istoriji! Madriđani, aktuelni šampioni, priterani su uz zid.  Kralj je na kolenima, Valensija stavila ruku na krunu! Real gubi sa 2:1 u finalnoj seriji, a četvrti meč opet se igra u Valensiji.

Košarka 14.06.2017 | 23:30
Real na koljenima, Valensija pred titulom!
Košarkaši Valensije nalaze se pred istorijskim uspehom - osvajanjem prve titule prvaka Španije. Valensija je večeras na svom terenu savladala madridski Real sa 81:64 (11:16, 25:19, 23:16, 22:13) i povela sa 2:1 u finalnoj seriji.

I sledeći meč košarkaši Valensije igraju na svom terenu i za dva dana imaće priliku da pred domaćim navijačima da osvoje trofej.

Ekipa Pedra Martineza odigrala je jednu od najboljih utakmica u sezoni i u drugom poluvremenu rastavila Real na proste činioce.

Kraljevski klub je dobio samo prvu četvrtinu i delovalo je da na osnovu prvih 10 minuta da bi Real mogao da vrati brejk. Ali, Valensija je uzvratila jako.

Trio Vil Tomas, Bojan Dubljević, Fernando San Emeterio razmontirao je kraljevski klub pod oba koša toliko da se gosti nisu oporavili do kraja utakmice. Tomas je ubacio 16 poena, jedan manje postigao je San Emeterio, dok je Dubljević dodao još 14.

Kod Reala poslovično najbolji bio je Serhio Ljulj sa 16 poena, Gustavo Ajon postigao je 15, a Luka Dončić upisao je 13 poena i osam skokova.

Valensija je napravila brejk i sačuvala ga!

Iako su Fajnal-for dočekali kao najuspešniji evroligaš, iako su do tada već imali osvojen Kup kralja i bili apsolutni favoriti za odbranu titule u Španiji, košarkaši Reala sada moraju da spasavaju i šampionski trofej i kompletnu sezonu!

Do ivice te litice, na kojoj bi donedavno odlična godina mogla da postane veoma neuspešna, Madriđane su doveli igrači Valensije, nanevši im u sredu poraz i u svojoj dvorani, u trećoj utakmici finalne serije ACB lige!

VALENSIJA - REAL 81:64 (11:16, 25:19, 23:16, 22:13)

Posle stegnutog početka (i šuta za tri 2/11), ekipa Pedra Martineza potpuno je "samlela" kraljevski klub, ubacivši do kraja utakmice još deset trojki iz 15 pokušaja!

Vil Tomas (16 poena), Fernando San Emeterio (15), Bojan Dubljević (14, 6 sk), Romejn Sato (8) i ostatak domaćeg tima nizao je udarce i srušio gosta drugi uzastopni put. Dok se meč bližio kraju, prednost Valensije je rasla, a nervozni Madriđani su se sve više uzdali u šut za tri poena, koji je zakazao (7/30) i takođe ih "pogurao" u veoma tešku situaciju.

Lider Reala Serhio Ljulj je tražio rešenje, ali je i on polovinu od svojih 16 poena postigao sa linije penala, posebno u drugom delu. Pogledi Madriđana bili su usmereni i ka Gustavu Ajonu (15 p, 8 sk), kao i Luki Dončiću (13, 8 sk), ali ni oni nisu nalazili način da trgnu favorita i da posle dobrog početka spreče pad.

Četvrti meč serije biće odigran u petak, od 20.30 časova, i mogao bi da priredi zaista veliko iznenađenje, u tradicionalno najuzbudljivijem evropskom plej-ofu!

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar