Incidenti, 3 sata košarke i... Bogdan!

Srpski bek doneo Feneru tri velike šanse za odbranu titule. Najviše zahvaljujući njemu, rezultat u seriji protiv Bešiktaša je velikih 3:0.  Drama, dva prekida, sjajni Bogdan i Fener je na korak od titule! Ekipa Željka Obradovića posle produžetka slomila otpor gradskog rivala za 3:0 u finalnoj seriji.

Košarka 14.06.2017 | 22:10
Incidenti, 3 sata košarke i... Bogdan!
Košarkaši Fenerbahčea na korak su od titule prvaka Turske, pošto su kao gosti posle produžetka savladali Bešiktaš sa 86:80 u trećem meču finala koji su obeležila dva prekida u režiji domaćih navijača.

Ekipa Željka Obradovića sada vodi sa 3:0 i prvu priliku za osvajanje novog trofeja imaće za dva dana kada će ponovo domaćin biti Bešiktaš.

Naravno, vrlo verovatno će istanbulski crno-beli ugostiti velikog gradskog rivala pred praznim tribinama zbog večerašnjih incidenata.

Do prvog prekida došlo je u trećoj četvrtini, a onda je utakmica ponovo prekinuta u poslednjoj deonici. Posle drugog prekida, policija je ispraznila celu halu, a inače, nekoliko puta su poletele petarde sa tribina.

Pobednik ovog napetog duela koj je pretio da se „nikada ne završi“ rešen je tek posle produžetka. A to je večeras bilo carstvo Bogdana Bogdanovića, ubacio je šest poena u dodatnih pet minuta, a vezao je četiri i prelomio meč pošto je odveo goste na nedostižnih 82:78 na 46 sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

U poslednjih minut i po regularnog toka, Fenerbahče je ušao sa vođstvom 70:69, Luiđi Datome pogodio je jedno slobodno bacanje, a onda je Deril Stroberi trojkom otvorio Bešiktašu vrata pobede.

Bobi Dikson je napravio grešku u vođenju lopte, Majkl Rol je oba puta bio precizan sa penala, ali je uzvratio trojkom Bogdan Bogdanović pet sekundi pre kraja. 

Bogdanović je utakmicu završio sa 23 poena, dok je Veseli dodao 12. Nikola Kalinić imao je pet poena. Vladimir Štimac dao je 13 poena za domaćina, a Stroberi 22.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar