Gofan zbog povrede propušta Vimbldon!

Belgijski teniser David Gofan propustiće Vimbldon zbog povrede članka, zbog koje je završio učešće već u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

Tenis 17.06.2017 | 13:30
Gofan zbog povrede propušta Vimbldon!
Gofan zbog cirade ne ide na Vimbldon! Belgijski teniser zbog bizarne povrede zarađene na Rolan Garosu ove godine neće nastupati na trećem grend slemu sezone.

"Oporavak ide dobro i lekari imaju pozitivno mišljenje o tome, ali neću imati vremena da se potpuno spremim za Vimbldon jer želim da budem 100 odsto spreman", napisao je Gofan na društvenim mrežama.

Gofan, koji je 13. teniser sveta, sapleo se na terenu u pokušaju da stigne loptu pri čemu je povredio članak desne noge na meču protiv Orasija Sebaljosa na Rolan Garosu.

Iako je mirovao prethodnih dana, otkazao nastupe u Hertogenbošu i Haleu, sve u nadi da će sanirati problem do Vimbldona, 13. igrač sveta saopštio je da ipak neće putovati u London.

Belgijanac se povredio tokom meča treće runde turnira u Parizu protiv Argentinca Sebaljosa. Gofan je vodio u prvom setu sa 5:4, ali je prilikom jednog pokušaja vraćanja lopte zakačio zaštitnu mrežu koja se nalazila uz teren.

Gofan je tada predao meč, a utvrđeno je da ima povredu desnog članka. Ipak, postojale su nade da će se 13. teniser sveta oporaviti za Vimbldon, iako je otkazao učešća na turnirima u Hertogenbošu i Haleu.

Belgijski teniser je na prošlogodišnjem Vimbldonu stigao do četvrte runde, kada je posle vođstva od 2:0, posle preokreta izgubio od Miloša Raonića (3:2).

Vimbldon počinje 3. jula, a u sredu je Gofan objavio da nema dovoljno vremena da se za turnir pripremi koliko je potrebno.

"Veoma sam tužan što moram da saopštim da ove godine neću nastupati na Vimbldonu. Oporavk teće dobro, lekari su pozitivni, ali ja nemam dovoljno vremena da se spremim do početka turnira, a želim da budem 100 posto spreman. Ne mogu da dočekam povratak na teren", napisao je na Twitteru Gofan.

Belgijanac je prošle godine na Vimbldonu eliminisan u četvrtoj rundi. Bolji od njega bio je Miloš Raonić rezultatom 3:2, i to posle preokreta.

Vimbldon startuje 3. jula, a ukupan nagradni fond turnira iznosi 31,6 miliona funti.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar