Zvezda ubjedljiva protiv FMP-a, u petak za titulu!

Ekipa Crvene zvezde savladala je FMP sa 91:76 i tako povela sa 2-0 u seriji u finalu Košarkaške lige Srbije.  Panteri su male mace za Zvezdu, šampion pred odbranom trona! Crveno-beli ubedljivi u Železniku - 91:76, u petak u Pioniru možda i poslednji meč u seriji.

Košarka 14.06.2017 | 20:45
Zvezda ubjedljiva protiv FMP-a, u petak za titulu!
Izabranici Dejana Radonjića kao i u prvom meču, otpor protivnika slomili su u krajem druge i početkom treće četvrtine.

Razlika se non-stop vrtela oko 15 poena i pobeda crveno-belih ni u jednom trenutku nije se dovodila u pitanje.

Najefikasnij u pobedničkom sastavu bio je Marko Gudurić sa 19 poena i odličnim šutem iz igre (7/10). Odlično su ga pratili Luka Mitrović sa 14 poena i sedam skokova, Nemanja Dangubić sa 12 i Simonović i Dženkins sa po 10 poena.

Kod domaćih košarkaša najbolju partiju u sezoni pružio je Ajzea Ostin – 25 poena, sedam skokova, četiri blokada, indeks korisnosti 30. Dobar je bio i Dejan Davidovac sa 13 poena i 8 skokova, dok je dabl-dabl učinak imao Filip Čović – 10 poena, 11 asistencija.

Od starta utakmice crveno-beli kontrolisali su ritam utakmice, a posle prvih 10 minuta igre razlika je bila 30:18.

Od tog trenutka, pa do kraja utakmice, FMP je samo jednom uspeo da dođe na -9, međutim to je bilo sve. Izabranici trenera Radonjića odlično su kontrolisali ritam utakmice, a svaki igrač dao je dobar doprinos.

Na kraju, posle 40 minuta igre, konačan rezultat bio je 91:76.

Crveno-beli će imati u petak priliku da obezbede treću uzastopnu titulu u Košarkaškoj ligi Srbije. Utakmica je na programu od 20.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Zvezda je nemilosrdna, Zvezda je pred osvajanjem još jednog, trećeg trofeja ove sezone. Crveno-beli su u Železniku ubedljivo savladali FMP sa 91:76 u drugoj utakmici finala i poveli sa 2:0 u seriji. Sada im je potrebna još jedna pobeda za odbranu srpskog trona.

Prvu meč loptu za to ekipa Dejana Radonjića imaće u petak, kada se serija ponovo vraća u halu Aleksandar Nikolić.

Zvezda je u svakom smislu večeras još jednom opravdala ulogu velikog favorita. Dominirali su gosti u svim elementima igre - skoku, šutu, asistencijama i ukradenim loptama.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Marko Gudurić sa 19 i Luka Mitrović sa 14 poena. Ajzea Ostin je sa 25 poena bio ubedljivo najbolji strelac FMP-a

Furiozno je Zvezda otvorila i ovu utakmicu. Svima je i pre početka bilo jasno da je potrebno da se desi nešto više od čuda, da bi FMP mogao iole ravnopravno da se nosi sa aktuelnim prvakom Jadrana i braniocem titule u Srbiji.

Serijom od 7:0 u prva tri minuta Zvezda je Panterima stavila do znanja ko je gazda na terenu. Prvu dvocifrenu prednost gostujući igrači su imali već minut kasnije (14:4), a u timu FMP-a samo je Ajzea Ostin pružao kakav-takav otpor.

Zvezda je do kraja prvog poluvremena nastavila da melje rivala, raspoloženi za igru bili su Gudurić, Simonović i kapiten Mitrović, pa su gosti očekivano lako zadržali dvocifrenu prednost uoči odlaska na veliki odmor.

U trećoj četvrtini, Zvezda je zaigrala i za nijansu atraktivnije, nešto više od 1.000 navijača moglo je da uživa u lepim potezima, a do 19 poena prednosti (59:40) došli su u 23. minutu.

Ako je do tada i bilo neke dileme da li FMP može da se vrati u utakmicu, Zvezdini košarkaši su je prilično brutalni odagnali i samo je bilo pitanje sa kolikom razlikom će gosti rešiti ovaj meč u svoju korist. 

Završili su crveno-beli utakmicu u malo opuštenijem ritmu, očekivano, ali to se i nije baš osetilo na rezultatu.

FMP ŽELEZNIK - CRVENA ZVEZDA 76:91 (18:30, 22:22, 14:19, 22:20)

Hala u Železniku
Gledalaca: 1.200
Sudije: Nešković, Glišić i Juras

FMP: Radanov 5, Čović 10, Davidovac 12, Apić 8, Bursać 2, Šešlija 9, Kutlešić 2, Ljubičić 3, Radovanović, Ostin 25, Kaplanović.

CRVENA ZVEZDA: Volters 1, Tomson 5, Dangubić 12, Mitrović 14, Lazić 5, Simanić 2, Dobrić 7, Simonović 10, Dženkins 10, Gudurić 19, Kuzmić 6, Bjelica.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar