Senzacija: Federera izbacio 302. teniser svijeta!

U duelu dva veterana u Štutgartu - Tomi Has (39), nedakašnji "broj dva" i aktuelni 302. teniser sveta, bolji od Rodžera Federera (35) koji je izgubio tek drugi meč ove godine.

Tenis 14.06.2017 | 19:45
Senzacija: Federera izbacio 302. teniser svijeta!
Veliko iznenađenje u Štutgartu!

Prvi nosilac turnira "Mercedes kup" Rodžer Federer (35) izgubio je već na startu od "još većeg veterana" Tomija Hasa (39) nakon nešto manje od dva sata tenisa, što je tek drugi poraz Švajcarca u ovoj godini.

Federer je propustio turnire na šljaci i nije nastupao još od aprila (Majami), a ovu sezonu je počeo sjajno osvajanjem Australijan opena, no izgleda da se nije još prilagodio "travi".

Na svojoj omiljenoj podlozi odigrao je vrlo loše u drugom i trećem setu nakon čega je Tomi Has, nekadašnji "broj dva" i aktuelni 302. teniser sveta, osetio da može da napravi veliki preokret i da obraduje domaću publiku koja je prepoznala želju ovog velikog borca.

Rodžer Federer - Tomi Has 1:2 (6:2, 6:7, 4:6)

Švajcarski teniser, koji se na turniru pojavio sa novom frizurom, imao je meč loptu u taj-brejku drugog seta, nakon što je prvi dobio za samo 23 minuta tenisa, ali je umesto toga Tomi Has odlično odigrao tri uzastopna poena i izjednačio rezultat.

Federer je prvi imao šansu za brejk u finalnom setu, no Has se odbranio i odmah uzvratio, da bi onda u narednom gemu potvrdio brejk spasavši četiri poena kojima je Švajcarac mogao da se vrati u meč. Od tada smo gledali mirniji tenis pošto je Has bio siguran na svoj servis.

Rodžer je odlično igrao ove sezone (19-2) i očekivao se njegov veliki povratak, ali možda je pauza od dva meseca bila isuviše duga.

U narednom kolu Has igra protiv Miše Zvereva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar