Printezis dobio 3.500.000 da ostane do 2020.

Iskusni košarkaš potpisao novi trogodišnji ugovor sa crveno-belima.  Printezis zamalo zaplakao: Ostajem! Krilni centar Olimpijakosa potpisao novi ugovor sa Pirejcima. "Čini mi se da ću ovde završiti karijeru", emotivno je izjavio.

Košarka 17.06.2017 | 11:30
Printezis dobio 3.500.000 da ostane do 2020.
Konačno malo dobrih vesti za navijače Olimpijakosa. Jorgos Printezis odlučio je da nastavki karijeru u velikanu iz Pireja i potpisao je novi, trogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Iako to zvanično nije objavljeno, grčki mediji javili su da će Printezis za te tri godine zaraditi ukupno oko 3.500.000 evra.

Printezis je imao i finansijski izdašnije ponude drugih evropskih velikana, među kojima Fenerbahčea i Barselone, a pominjao se i NBA ligaš, San Antonio.

On je u Olimpijakos stigao u leto 2011. godine, a sa crveno-belima je osvojio dve titule prvaka Evrope i tri naslova u grčkom šampionatu.

U sezoni na izmaku Olimpijakos je ostao bez ijednog trofeja. Izgubio je finale Evrolige i grčkog prvenstva, kao i polufinale nacionalnog kupa.

Printezis je u dosadašnoj karijeri u Evroligi ima prosečan učinak od 10,3 poena i četiri skoka po utakmici. 

Posle završetka sezone bez trofeja, Olimpijakos će sasvim izvesno pretrpeti određene promene u sastavu. Na primer, već je poznato da je Panatinaikos spreman da dovede Vangelisa Mancarisa ako propadnu njegovi pregovori sa Pirejcima.

Ipak, uoči očigledno burnog leta u atinskoj luci jedna stvar je jasna - Jorgos Printezis ostaće u klubu.

Iskusni krilni centar, rođen 1985. godine, potpisao je novi, trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom.

Dvostruki osvajač Evrolige i jedan od najboljih igrača Evrope na svojoj poziciji dogovorio je nastavak saradnje sa klubom u kojem je ponikao i u kojem je proveo kompletnu karijeru osim dve godine nastupa za Unikahu (2009-11).

"Pričali smo određeno vreme. Prošlo je veoma dobro, lepo smo razgovarali. Shvatili smo šta je ko pogrešio i šta je pošlo po zlu, pa nismo osvojili nijednu titulu. Način na koji smo pričali i diskutovali me je učinio zadovoljnim. Praktično smo se odmah dogovorili da ostanem još tri godine. To me čini veoma srećnim, jer mi se čini da ću ovde završiti karijeru", rekao je Printezis posle rastanka sa gazdama Olimpijakosa, braćom Jorgosom i Panajotisom Angelopulosom.

"Šta je trebalo da se dogodi - dogodilo se", dodao je Printezis i jedva se uzdržao od suza.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar