Jure Zdovc zamijenio Mršića: Cedevita može do EL!

Slovenac Jure Zdovc novi je trener Cedevite, potvrđeno je na sajtu kluba iz Zagreba.

Košarka 14.06.2017 | 21:00
Jure Zdovc zamijenio Mršića: Cedevita može do EL!
"Danas je veliki dan za naš klub. Velika mi je čast i zadovoljstvo reći da smo potpisali ugovor s Jurom Zdovcem, koji je od danas i službeno naš novi trener. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u naš klub doveli još jedno veliko ime“, rekao je direktor Cedevite Davor Užbinec, koji je potom dodao.

“Jure je imao veliku igračku i trenersku karijeru. Mislim da zajedno možemo napraviti bolje rezultate nego što smo imali i mislim da ćemo zajedno hrvatskoj javnosti u sledećim sezonama dati puno košarkaških užitaka", jasan je bio Užbinec.

Zdovc je prethodne dve sezone bio na čelu grčkog AEK, a da pređe u Cedevitu presudile su visoke ambicije hrvatskog kluba, kao i veća mogućnost igranja Evrolige, pošto sa grčkim klubom je to bilo malo verovatno.

“Zadovoljan sam što sam tu. Cedevita je klub koji je u zadnje vreme u samom vrhu evropske košarke. Čak bih rekao da je taj klub mnogo više cenjen u inostranstvu, gde sam ja bio zadnjih godina, nego u regiji. Druga stvar koja me je motivisala u dolasku je želja i sportski motiv da se dođe do Evrolige. Cedevita može izboriti Evroligu kroz Evrokup ili ABA ligu i to je možda čak na kraju i presudilo“, rekao je Zdovc.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar