Radonjić kandidat za klupu Barselone?!

Španska Barselona rastala se sa Jorgosom Barcokasom posle razočaravajuće sezone, a i dalje je u potrazi za novim trenerom.  Barsa u potrazi za trenerom: Radonjić na paklenoj listi kandidata! Strateg crveno-belih među osmoricom stratega koji najozbiljnije konkurišu za klupu katalonskog velikana.

Košarka 14.06.2017 | 19:15
Radonjić kandidat za klupu Barselone?!
Kako prenosi 'Mundo Deportivo', prvi pik Katalonaca bio je Pedro Martines, ali je iskusni španski strateg odbio ponudu.

Inače, Valensija trenutno igra veliko finale Endesa lige sa Real Madridom, a rezultat je izjednačen posle uvodna dva susreta u prestonici Španije.

Posle negativnog odgovora pedesetšestogodišnjeg Martinesa, odnosno odluke Šarunasa Jasikevičijusa da i naredne sezone predvodi Žalgiris, lista kandidata se proširila.

Sada su u fokusu Sito Alonso, Dejvid Blat, Đoan Plasa i Hesus Vidoreta, ali i Andrea Trinkijeri i Dejan Radonjić iz Crvene zvezde.

Crnogorski stručnjak, koji je trenersku karijeru započeo u podgoričkoj Budućnosti, od 2013. sa velikim uspehom vodi tim sa Malog Kalemegdana.

Do sada je osvojio tri titule ABA lige, tri Kupa Radivoja Koraća, a na putu je i da po treću put trijumfuje i u nacionalnom šampionatu naše zemlje.

Takođe, pod njegovim vođstvom crveno-beli su postali ravnopravni učesnici Evrolige.

Era Jorgosa Barcokasa u Barseloni je završena prilično neslavno. Grčki strateg nije uspeo da se snađe u neprijatnim okolnostima i teškoj situaciji koju su prouzrokovale brojne povrede igrča. Barselona nema previše vremena za čekanje, pa je uprava katalonskog velikana već uveliko u poslu. Šarunas Jasikevičijus je navodno već odbio prvobitni poziv, a jedna od opcija je i strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić, piše dobro upućeni Mundo deportivo.

Alternativa za legendardnog Litvanca je trener Valensije Pedro Martinez, međutim on navodno ima ambicije da ostane u redovima ekipe koja će dogodine zaigrati u Evroligi, pa je poslao odričan odgovor, što znači da bi Katalonci ponovo mogli da kontaktiraju s Jasikevičijusom i poboljšaju finansijsku ponudu. Čuveni Šaras je miljenik publike i po opštem mišljenju najbolja opcija za klub u ovoj situaciji.

Treći na listi je Sito Alonso, trener pod ugovorom sa Baskonijom i neko ko je izuzetno cenjen u košarkaškim krugovima. Ipak, njega do sada niko iz Barselone nije kontaktirao. Naravno, večita opcija za sve velike klubove je Dejvid Blat. Ipak, veliki problem predstavlja ogromna plata odličnog statega, koji na stolu ima ponudu Makabija od 1.500.000 evra godišnje, što je suma koju Katalonci ne mogu da ispoštuju, jer bi u tom slučaju njegova plata nakon oporezivanja iznosila 3.000.000 evra bruto godišnje.

Tu je i uvek aktuelni Đoan Plaza, u čijem ugovoru sa Unikahom stoji da zainteresovani klubovi do 10. jula mogu mogu da iskoriste njegovu izlaznu klauzulu, koja iznosi 150.000 evra. Ipak, Katalonci prema pisanju Munda to neće učiniti.

Tandem dobrih i finansijski prihvatljivijih trenera čine Andrea Trinkijeri i Dejan Radonjić. Italijan iza sebe ima tri šampionske titule sa Bambergom i više nego pristojne nastupe u Evroligi. Pre nekoliko dana pominjala se opcija produžetka njegovog ugovora u Namačkoj do 2019. godine, ali se to još uvek nije zvanično dogodilo.

Mundo Deportivo piše da je trener Crvene zvezde neko ko je izgradio ugled u Evropi uspesima sa Crvenom zvezdom u poslednje tri godine. Napominje se i da ga je Baskonija ozbiljno želela prošlog leta, tako da u Blaugrani njegovo ime koristi u izuzetno pozitivnom kontestu. Ipak, kao osnovni problem sa kojim bi mogli da se nađu Trinkijeri iRadonjić navoidi se pritisak, odnosno mogućnost da se izbore sa njim ako stvari krenu naopako u sledećoj sezoni. Jasikevičijus, Blat i Pedro Martinez bi navodno lakše izneli taj teret.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar