Brisel prijavio Sudu EU Hrvatsku

Evropska komisija prijavila je danas Hrvatsku Sudu EU zbog nepotpunog prenošenja direktive o reviziji i uputila obrazloženo mišljenje u kojem traži da unosi otiske prstiju migranata u evropsku bazu podataka.

  • Vijesti
  • Region


Komisija je u julu prošle godine zatražila od Hrvatske da u svoje zakonodavstvo prenese direktivu o reviziji, a u februaru joj je uputila obrazloženo mišljenje. Budući da to nije do sada urodilo plodom, Komisija je odlučila da se obrati Sudu EU, javila je Hina.

 
Komisija je takodje uputila Hrvatskoj obrazloženo mišljenje u kojem traži od nje da korektno sprovodi uredbu o evropskom sistemu podataka o tražiocima azila Eurodak (Eurodac).

Prema evropskim propisima o azilu, zemlja članica EU u koju migrant prvo udje dužna je procesuirati njegov zahtev za azil. Ako je taj migrant produžio put i otišao u neku drugu državu članicu, ona ima pravo da ga vrati u zemlju u koju je prvo ušao.

Zbog masovnog priliva izbeglica više zemalja članica prestalo je da registruje izbeglica kako bi na taj način izbegle da im druge članice vraćaju izbeglice.

(Blic)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Cuj ovo

15.06.2017 06:46

Cuj.Ma ljudi moji to nije moguce.

Znaju oni sta rade,ponavlja se istorija.

Car.

15.06.2017 14:08

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.