Reper Didi najbogatiji među slavnima

Časopis „Forbs“ objavio je listu 100 najbogatijih slavnih ljudi iz sveta zabave, na kojoj je na prvom mestu 47-godišnji američki reper Didi, ranije poznat i kao Paf Dedi, dok je srpski teniser Novak Đoković rangiran kao 68.

  • Magazin
  • Zabava


Reper Didi, čije je pravo ime Šon Komb, od juna prošle do juna ove godine zaradio je oko 130 miliona dolara zahvaljujući poslednjoj turneji "Bad Boy Family Reunion", ali i liniji odeće koju je lansirao i reklamnom ugovoru s poznatim proizvođačem votke.

U obzir su uzeti svi one koji spadaju pod kategoriju „Poznati“, odnosno muzičari, autori, sportisti, zvezde rijaliti programa...

Na drugom mestu je pevačica Bijonse sa 105 miliona dolara, uglavnom zarađenih na turneji krajem 2016. koja je donela oko 250 miliona dolara bruto.

Njen suprug Džej-Zi je na 55. mestu sa 42 miliona dolara, zbog čega je bračni par koji očekuje blizance izbio na vrh lestvice najbolje plaćenih zabavljača.

Na trećoj poziciji je britanska književnica J. K. Rouling koja je novom uspešnom pričom „Hari Poter i prokleto dete“ i filmomFantastične zveri prihodovala 95 miliona. 

Novak Đoković se nalazi na 68. mestu, ispred drugih sportskih zvezda kao što su golfer Tajger Vuds, fudbaler Barselone Nejmar, košarkaš Dvejn Vejd, automobilista Fernando Alonso, atletičar Jusein Bolt ili pevačice Britni Spirs i Kejti Peri.

Među sportistima najplaćeniji su fudbaler Kristijano Ronaldo na 5. mestu sa 93 miliona, dok je NBA zvezda Lebron Džejms 10. sa 86 miliona u zelenim novčanicama.

Najmlađa na listi je Kajli Džener, 19-godišnja sestra Kim Kardašijan, 59. na listi.

Najdugovečniji je nekadašnji član „Bitlsa“, Pol Makartni, koji je na 32. mestu s 54 miliona, a aktivan je i u 74. godini.

Novi na listi su stari rokeri „Gans end rouzis“ - na 11. mesto sa 84 miliona zarade.

Top lista 10 najplaćenijih u industriji zabave izgleda ovako:
1. Šon Kombs - 130 miliona dolara
2. Bijonse Nouls - 105 miliona dolara
3. J.K. Rouling - 95 miliona dolara
4. Drejk - 94 miliona dolara
5. Kristijano Ronaldo - 93 miliona dolara
6. Vikend - 92 miliona dolara
7. Hauard Stern - 90 miliona dolara
8. „Koldplej“ - 88 miliona dolara
9. Džejms Paterson - 87 miliona dolara
10. Lebron Džejms - 86 miliona dolara.

RTS
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.