Ista politika prema Balkanu

Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif prenio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da neće biti promjene politike prema Srbiji i zapadnom Balkanu ni poslije proteklih izbora u Velikoj Britaniji.

Svijet 14.06.2017 | 12:53
Ista politika prema Balkanu
Kif je na sastanku u Beogradu rekao da zvanični London nastavlja da pomaže saradnju u regionu, između ostalog i organizovanjem Samita Berlinskog procesa 2018. godine.

On je istakao podršku politici regionalne stabilnosti za koju se zalaže Vučić, kao i evropskom putu Srbije, saopšteno je iz službe za odnose sa javnošću predsjednika Srbije.

Vučić je rekao da će sa još većom odlučnošću nastaviti sa politikom mira i saradnje u regionu, kao uslovom ekonomskog napretka zapadnog Balkana.

On je zahvalio na podršci Velike Britanije, posebno na pomoći koju pruža kroz Fond za dobro upravljanje, višegodišnji program britanske vlade za stručnu podršku sprovođenju političkih i ekonomskih reformi.

Predsjednik Srbije i britanski ambasador su razgovarali i o neophodnosti unapređenja vladavine prava, kao i o potrebi nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je Kifu izrazio saučešće povodom žrtava noćašnjeg stravičnog požara u Londonu.

Na sastanku je bilo riječi o srpsko-britanskim bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar