Intervju - Žarko Zečević o krizi u KK Partizan...

Doneti propis o privatizaciji! Ja nemam para da kupim klub, ali ima ko ima! "U sportu je normalno da klub koji je 13 puta uzastopce osvojio prvenstvo države i koji je bio u vrhu evropske košarke, sa četiri učešća na Fajnal foru i jednom titulom prvaka Starog kontinenta, upadne u krizu", kaže dugogodišnji operativac fudbalske sekcije Parnog valjka.

Košarka 15.06.2017 | 22:45
Intervju - Žarko Zečević o krizi u KK Partizan...
Finansijski sunovrat košarkaškog kluba Partizan poslednjih godina dostiže tačku posle koje mora da se napravi radikalni rez. A isti se već dešavaju. Trener Aleksandar Džikić napustio je Humsku 1 i krenuo put Podgorice gde bi trebalo da postane novi trener Budućnosti, a svoju ostavku zvanično će kovertirati prvi čovek Nikola Peković koliko već u sredu. Već su se dogodile određene promene u upravi, a posle neočekivanog ispadanja u polufinalu MOZZART Superlige pitanje i kako će izgledati igrački kadar naredne sezone. 

Sve su to problemi sa kojim je suočen nekadašnji evropski prvak, a povrh svega, ni finansijsko stanje u klubu nije značajnije popravljeno. 

Zbog toga dugogodišnji prvi operativac fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević okreće list na temu koja se dugo godina vrti u srpskoj sportskoj javnosti - da je potrebno što pre doneti propis kojim bi bila omogućena privatizacija klubova.

"To je jedina šansa da se vrhunski sport zadrži na željenom nivou, da bude konkurentan u Evropi i svetu. Košarkaški klub jeste u krizi, ali mislim da će te probleme prevazići, da Partizan kao sportski kolektiv, kao sportsko društvo, ima snage za to", rekao je Zečević u razgovoru za Alo. 

Čovek koji je preko dve decenije imao funkciju generalnog sekretara u fudbalskom klubu osvrnuo se i na to kako je Partizan uopšte došao u ovu poziciju.

"U sportu je normalno da klub koji je 13 puta uzastopce osvojio prvenstvo države i koji je bio u vrhu evropske košarke, sa četiri učešća na Fajnal foru i jednom titulom prvaka Starog kontinenta, upadne u krizu. Naročito u teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi država. Teško je onda ispratiti vrhunske rezultate i sve ono što vrhunski rezultati traže u smislu finansiranja i opštih uslova".

Zečević veruje da uvek ima zainteresovanih kupaca za Partizan i da je zbog toga potrebno doneti propis o privatizaciji.

"Uvek postoji opcija. U potencijalnoj prodaji kluba trebalo bi se osloniti na domaće i strane investitore. Partizan kao brend, u košarci i fudbalu, pa i ostalim sportovima, sigurno je zanimljiv za sve koji su zainteresovani za tu vrstu ulaganja".

Nametnulo se i logično pitanje - koliko je realna priča o privatizaciji kluba?

"Ukoliko nešto ne pokušate, nikad nećete ni uspeti".

On, kako samo kaže, novca za kupovinu kluba - nema.

"Mislim da imam dovoljno godina i da sam za pola veka bitisanja u Humskoj dosta dao klubu. Red je da i ja malo odmorim dušu. Ali ako treba neka pomoć, biće mi zadovoljstvo da dam doprinos", zaključio je Zečević razgovor za Alo .

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar