Saša Obradović sa Netsima u Letnjoj ligi NBA!

Srpski košarkaški trener i prvi strateg Lokomotive Kubanj Saša Obradović predstojeće leto provešće u stručnom štabu Bruklin Netsa tokom Letnje lige NBA.

Košarka 16.06.2017 | 14:30
Saša Obradović sa Netsima u Letnjoj ligi NBA!
Obradović je i prošle jeseni sarađivao sa Netsima tokom svoje američke turneje, kada je radio još sa Atlanta Hoksima i San Antonio Sparsima.

Ovogodišnje izdanje letnje lige biće održano u Las Vegasu od 7. do 17. jula i učestvovaće rekordni broj timova, ukupno 24.

Ekipa Bruklina će se i ove godine fokusirati na evropske trenere. Netsi su prošle godine sarađivali sa trenerima iz Francuske i Italije, dok će ove godine, pored Obradovića, u stručnom sastavu biti i doskorašnji trener zagrebačke Cibone, Damir Mulaomerović.

Obradović je prošle jeseni ostavio izuzetno dobar utisak u Bruklinu, gde je bio dočekan kao velika zvezda evropske košarke i u igračkom i u trenerskom smislu. Iza sebe ima izuzetno uspešnu sezonu sa Lokomotivom Kubanj.

Srpski stručnjak je tim iz Krasnodara preuzeo u novembru i u međuvremenu je od praga eliminacije iz grupne faze, stigao do polufinala Evrokupa, gde ih je izbacio budući osvajač takmičenja, Unikaha.

U izuzetno jakoj VTB ligi, Lokomotiva je eliminisana takođe u polufinalu plej-ofa od šampiona CSKA. Zbog svojih sjajnih rezultata, Obradović je krajem marta potpisao novi, trogodišnji ugovor sa ruskim timom, posle samo četiri meseca provedena u Krasnodaru.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar