Rodman u Sjevernoj Koreji - kuglanje i ZOO vrt!

Denis Rodman do sada je tokom posete Severnoj Koreji bio neuobičajeno suzdržan, a kako je najavljeno ići će na kuglanje i posetiti zoološki vrt.

Košarka 16.06.2017 | 12:30
Rodman u Sjevernoj Koreji - kuglanje i ZOO vrt!
Za sada nije poznato da li će se legendarni NBA igrač sastati sa liderom Severne Koreje Džon-unom Kimom, sa kojim je razgovarao tokom prethodnih poseta azijskoj zemlji, mada se takav sastanak uglavnom ne najavljuje.

Rodman je tokom prepodneva razgovarao sa ženskim košarkaškim timom u teretani i posetio mesto rođenja osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga.

Najavljeno je i da će se bivši košarkaš sastati sa ministrom sporta.

SAD i Severna Koreja ističu da poseta bivše zvezde Detroit Pistonsa i Čikago Bulsa Severnoj Koreji nema nikakve veze s puštanjem iz zatvora američkog studenta.

Oto Varmbir, koji je izdržavao kaznu od 15 godina zatvora, uz prinudni rad, zbog antidržavne aktivnosti, oslobođen je i odveden iz Severne Koreje u utorak, kada je Rodman stigao u ovu veoma izolovanu zemlju.

Rodman je u više navrata posetio Severnu Koreju, gde je 2014. godine organizovao gala košarkašku utakmicu kako bi obeležio rođendan lidera zemlje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar