Koga vozači F1 ne žele da vide u retrovizoru?

Dok Fetel i Hamilton vode žestoku bitku za titulu, a Honda dovodi do ludila Alonsa, jedan vozač F1 polako postaje omražen među svojim kolegama.

Ostali sportovi 16.06.2017 | 09:30
Koga vozači F1 ne žele da vide u retrovizoru?
Španac Karlos Sajnc mlađi, sin bivšeg reli šampiona, važi za jedno od najtalentovanijih vozača u karavanu F1, kojem se predviđa svetla budućnost.

Već se priča da bi sledeće godine mogao da vozi Ferari ili Red Bul, ali je tranutno na lošem glasu zbog incidenata koje pravi na stazi.

Sajnc je posle sedam trka vozač sa najviše kazni u F1, već je dobio četiri kaznena boda i dva puta je kažnjavan sa tri pozicije unazad na startu trke, po čemu je nadmašio i početnike u ovom takmičenju Lensa Strola i Džoljona Palmera.

Španac je prvi incident imao upravo sa tinejdžerom iz Kanade Strolom, koga je izbacio iz trke u Bahreinu neopreznim izlaskom iz boksa.



Još nije bila splasla bes u Vilijamsu, a Sajnc je napravio novi incident pri izlasku iz boksa. Ovaj put je stradao Kevin Magnusen, a Španac se provukao bez kazne.

Međutim, proteklog vikenda je u Montrealu napravio najveću glupost do sad i izazvao opasan sudar. Neobjašnjivo je brzo ušao u krivinu i zakačio bolid Romana Grožana, a pošto je izgubio kontrolu nad vozilom zakucao se i u Felipea Masu.



"Bio mi je u mrtvom uglu, nisam ga video u retrovizorima. To je bila nesrećna situacija i nadam se da ćemo poraditi na retrovizorima, jer se svi na njih žalimo ove sezone", rekao je Sajnc koji će zbog ovog incidenta startovati sa tri pozicije slabijeg mesta od onog koje izboru u kvalifikacijama u Bakuu za trku koja je na programu 25. juna.

"Ako su mu retrovizori suviše mali, neka koristi veće. To je loš izgovor, kao da ti ne odgovaraju naočare, a svejedno ih koristiš", imao je odgovor na Sajncov izgovor direktor Hasa Genter Štajner.

Ukoliko nastavi u ovom "ritmu", Sajnc će brzo postati persona non grata u Formuli 1, pa će moći da zaboravi na šansu u najboljim timovima u šampionatu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar