Odata počast herojima Košara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je u Debeljači spomenik jednom od poginulih vojnika na Košarama 1999. godine Tiboru Cerni. Vučić je spomenik otkrio zajedno sa majkom Tibora Cerne, Katom Cernom.

Srbija 14.06.2017 | 12:25
Odata počast herojima Košara
Predsednik je položio venac uz najviše državne i vojne počasti svim učesnicima bitke na Košarama.

Vence su položili i ministri u Vladi Republike Srbije i Vladi Republike Srpske, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, porodica Cerna, predstavnici diplomatskog kora, predsednik opštine Kovačica i Mesne zajednice Debeljača, kao i predsednik i predstavnici Saveza udruženja boraca SABOR, koji su bili inicijatori za podizanje spomenika Tiboru Cerni.

U ime učesnika bitke na Košarama okupljenima se obratio Voislav Vukašinović.

"Osamanaest godina smo čekali prvo spomen obeležje, prvom među jednakima, heroju Tiboru Cerni. On je jedan od 108 srpskih Obilića koji je za nas još uvek živ. Živeće u nama dokle god smo živi i dokle god budemo pričali o, malo je reći, herojskim pogibijama", rekao je Vukašinović.

Godišnjica bitke na Košarama se od ove godine prvi put obeležava u skladu sa Državnim programom obeležavanja godišnjica istorijskih događaja Srbije.

Organizator državne ceremonije je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije.

(RTS)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zool

14.06.2017 10:42

Konačno da se Košare počnu pominjati i odavati počast tim regrutima koji su tamo izginuli ali dobili bitku.Sve ove godine o tome se cuti i najmanje sto bi trebali za njih učiniti je da se snimi makar film o paklu koji su preživjeli,na žalost njih preko 100 nije preživjelo.

ODGOVORITE
Name

dzoni

14.06.2017 11:22

Tiborova majka im je sve rekla,a posebno onim generalcicima!

Name

Svedska

14.06.2017 18:21

Zali Boze samo regruta ali kriva je velikosrpska politika jel znali su da se sukati ne moze bosti sa rogatim.

ODGOVORITE