CSKA peti put zaredom šampion VTB lige!

Moskovski CSkA po peti put uzastopno odbranio je titulu u VTB ligi, pošto su sa maksimalnih 3-0 u seriji velikog finala porazili Himki.  A šta ste drugo očekivali?!

Košarka 14.06.2017 | 09:45
CSKA peti put zaredom šampion VTB lige!
A zar ste očekivali nešto drugo? Pa naravno da niste, niko nije - CSKA je šampion VTB lige! Po šesti put zaredom, a osmi otkako se ovo takmičenje igra - ovo je deveta sezona, samo je Himki 2011. uspeo da skine s trona Armejce - najtrofejniji ruski klub osvojio je regionalnu ligu i potvrdio apsolutnu dominaciju.

Posle testnog trijumfa u prvom duelu (94:88), odnosno ubedljivog slavlja takođe na domaćem terenu za 2-0 (99:79), 'Armejci' su dominantnom partijom potvrdili da su daleko kvalitetniji od svih u regionu – 92:75.

CSKA je do osme titule u VTB ligi predvodio vodio Nando de Kolo sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije, sjajan je bio i Kori Higins sa 18 poena, a dvocifren učinak imao je još Aron Džekson sa 14 .

Nikita Kurbanov dodao je devet poena, pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije, Kajl Hajnc ubacio je osam, dok je naš Miloš Teodosić za 14 minuta upisao samo dva slobodna bacanja, iz tri pokušaja, ali i pet asistencija.

S druge strane najbolji je bio Aleksej Šved sa 17 poena i četiri asistencije, a dobro su ga pratili Sokolov i Roland sa po 13 poena, i deset skokova.

Dimitris Itudis, trener Moskovljana, proslavio je mali jubilej, proslavivši stotu pobedu u VTB ligi zajedno sa titulom.

Himki je osim utešnih medalja dobio i vizu za Evroligu naredne sezone.

VTB liga ustanovljena je 2008. godine i od tada je osvajaju isključivo ruski timovi. Tačnije CSKA, dok je Himski uspeo da osvoji titulu 2011. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar