Cilj BiH je članstvo u Evropsku uniju

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je na Oslo Forumu 2017, koji se pod nazivom Izgradnja mira u novoj eri geopolitike održava u Oslu.

Svijet 13.06.2017 | 20:18
Cilj BiH je članstvo u Evropsku uniju
Crnadak je na panelu pod nazivom Jugoistočna Evropa: ugrožena stabilnost, na kome su učestvovali i ministar spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske Davor Ivo Stier i ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak, istakao da je za dugoročnu stabilnost Jugoistočne Evrope najvažnija integracija zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, jer evropska ideja i evropske vrijednosti predstavljaju najbolji put za prevazilaženje problema i nesuglasica u regionu.

Crnadak je u svom obraćanju naglasio da je za Bosnu i Hercegovinu članstvo u Evropskoj uniji glavni strateški spoljnopolitički cilj i da je to pitanje oko koga postoji saglasnost svih naroda i svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. 
 
Tokom izlaganja, ministar je istakao da u Evropi ne postoje "naši" i "njihovi" problemi, te da je stabilnost Jugoistočne Evrope od ogromne važnosti za cijeli kontinent i za stabilnost i razvoj cijele Evrope. Crnadak je takođe naglasio da je, pored evropskih integracija, veoma važno da se omogući snažan ekonomski razvoj, da se realizuju novi infrastrukturni projekti i investicije u regionu, što bi trebalo da utiče na rješavanje jednog od najvećih problema trenutno u Bosni i Hercegovini, a to je odlazak velikog broja mladih ljudi.

(BN)

 

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

EU?

13.06.2017 18:26

Cilj dijela 'gradjana' BiH nije EU. Da se provde anketa 80% osoba u RS-u bi se izjasnilo protiv pristupa BiH Evropskoj Uniji. Zasto? Vjerujem da ni oni sami ne znaju odgovor na to pitanje.

ODGOVORITE
Name

re_EU

13.06.2017 19:35

tih 80% gradjana su ovce koje su naucile da zive u torovima i da ih njihov Kim Jong Milokrad muze i tare kao Sansku Kozu.

Name

Re: re_EU

13.06.2017 19:56

Ovce su domace zivotinje i svi od njih imamo korist, cak bi se reklo da 'razmisljaju svojom glavom' tj slijede instinkt.. a tih 80% koje pominjemo su .. hmm, nemam rijeci, daleko im lijepa kuca bila. Nas ostale je valjda stigla nekakva strasna Bozija kazna pa smo prinudjeni dijeliti parce zemlje sa tim zatupljenim polusvijetom..

Name

mile

13.06.2017 20:12

bas tako zao mi je sto smo takav narod da ne gledamo da nam bude bolje kao da se hranimo mrznjom i nasjedamo na price kriminalaca.

Name

Ovcice

16.06.2017 14:35

Hahaha ovce su samo oni koji se nadaju da ce EU donijeti blagostanje, ali preveslace vas Svabe samo tako.

Name

artfrake

13.06.2017 20:30

I meni je cilja d a postanem miliarder ali san je san tako ce i bih biti dio evropske un Nezaboravimo muslimani ce sve uraditi da sprece bih da postane dio eu prosudite sami zasto.

ODGOVORITE
Name

RS i EU

13.06.2017 20:48

Nisu Srbi protiv EU, vec protiv uzasnih uslova ulaska koji vaze samo za Srbe. Kada pogledate eks JU prostor, EU je podrzala nezavisnost svih zemalja na njihovom putu u Uniju. Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija su imale pravo na nezavisnost, cak i Kosovo koje je nasilno oteto, dobilo je podrsku. Sada se uveliko radi na decentralizaciji Makedonije, da bi Albanci dobili jos veca prava, i naravno to je u redu za gospodu "Evropljane". Jedino se u BiH radi na centralizaciji, jer bi u suprotnom potencijalno nastala nova srpska drzava. E pa gospodo "Evropljani", podrzite nezavisnost Republike Srpske, i 90% Srba u BiH ce biti za clanstvo RS u EU. Prevaspitavanje Srba nemoze vjecno da traje, nisu nas unistili Turci, necete ni vi.

ODGOVORITE
Name

Tlapnje

14.06.2017 03:57

Opet tlapnje.Cilj je ovo.Cilj je ono.Ako bude ovo bice ono.Ako bude ono bice nako.Sve nesto po sistemu ukoliko vako,ukoliko nako.Propala zemlja potpuno.Za Evropu treba sistem,red i rad.A ovde srednji vijek i carsijska politika zacinjena nevidjenim nacionalizmom sviju.Potpuni krah.Potpuno crnilo.

ODGOVORITE
Name

Lažeš lago

14.06.2017 06:58

Vama da je cilj EU počeli bi čistiti političko - pravosudni kriminal. Sa SNSD- om,HDZ- om i sa SDA koji su osnivači kriminala mi ne možemo nikud,ovo tri partije treba ukinuti a njivo rukovodstvo poslati u zatvor i samo tako krenuti prema EU a sve ostalo je priča za malu djecu.

ODGOVORITE
Name

Lucifer

17.06.2017 06:20

Kakva EU ,nismo budale da sami sebi stavimo omcu oko vrata.I dalje cemo nositi od naroda svilene kravate...Tolikooo,i bice tako,a kome se ide na branje voca i ostalih zerzevata eto vam EU.