Ko osvaja Vimbldon?!

Endi i Rodžer prvi favoriti, Novak treći! Jedna od najpoznatijih svetskih lanaca kladionica, Vilijam Hil objavio je kvote za pobednike na Vimbldonu.

Tenis 15.06.2017 | 19:30
Ko osvaja Vimbldon?!
Treći Grend Slem sezone startuje trećeg i traje do šesnaestog jula, titulu brani domaći predstavnik Endi Mari, a vi ćete – kao i uvek – sve informacije sa lice mesta moći da saznate od našeg Nikole Đukića direktno iz Londona, kao i na stranama našeg specijala 'Vimbldon 2017'.

Mesto prvog favorita po mišljenju bukmejkera dele upravo prvi reket sveta, iako Endi nije ni blizu top forme od ulaska u novu takmičarsku godinu, i živa legenda 'Old England Cluba' – sedmostruki šampion Rodžer Federer.

Koeficijent na trijumf Britanca i Švajcarca iznosi 3,75, a sledi ih dvostruki šampion, naš Novak Đoković, od ponedeljka četvrti igrač sveta, sa kvotom 6,50.

Ipak, mnogi kao najbližeg trofeju vide Rodžera, ali ne zbog rekordnih sedam trofeja u glavnom gradu Englske (čime deli rekord sa Pitom Samprasom), već zbog činjenice da je namenski propustio sezonu na šljaci, posle sjajnog starta sezone i tri titule (Australian Open, Indijan Vels, Majami).

Osvajač Rolan Garosa, Rafael Nadal je na četvrtoj poziciji sa kvotom 7, dok prvi pet kompletira Miloš Raonić – 17.

Što se konkurencije dama tiče, na prvom mestu je Čehinja Karolona Pliškova sa koeficijentom 7, iako nikada nije prošla dalje od druge runde na nezvaničnom prvenstvu sveta, ali najviše zbog uzasnog napada na njenu zemljakinju Petru Kvitovu, dvostruku osvajačicu Vimbldona – na koju je kvota tačno 10.

Naredna na listi je Špankinja Garbinje Mugurusa sa 11, a peta Viktorija Azarenka – 13. Najnovija teniska senzacija i osvajačica Frenč Opena, dvadesetogodišnja Letonka Jelena Ostapenko je sedmi favorit sa kvotom 17.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar