Danilović: Djevojke, srećno i hrabro na EP-u!

Košarkašice Srbije nastupaju na Evropskom prvenstvu u Pragu, gde će braniti zlato osvojeno pre dve godine u Mađarskoj. Poruka od Predraga Danilovića: "Uz vas smo"!

Košarka 13.06.2017 | 21:15
Danilović: Djevojke, srećno i hrabro na EP-u!
Najbolje košarkasice Srbije u sredu putuju na šampionat Evrope u Ceškoj, gde će braniti šampionsku titulu osvojenu pre dve godine u Mađarskoj, a tim povodom priređen im je ispraćaj u "Kući košarke".

"Devojkama podrška najviše znači. Došlo je vreme da ih ispratimo na EP, znam da su naporno radile i da su imale male probleme sa povredama, nadam se da će ih zalečiti do početka šampionata. Devojke, idete na Evropsko prvenstvo kao aktuelne prvakinje Evrope, nemojte nikoga da precenjujete, a KSS je uvek uz vas, kao i zemlja Srbija", poručio je predsednik Saveza Predrag Danilović.

Selektor Stevan Karadžić istakao je da su na pripremama uradili sve što je bilo planirano.

"Uradili smo sve što smo mogli, nismo baš 100 odsto spremni zbog povreda igračica, ali kad izađemo na teren u Pragu, to se sve zaboravlja. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, devojke imaju rezultate i nadamo se da ćemo ispuniti cilj", rekao je Karadžić.

Kapiten Jelena Milovanović zahvalila se na podršci koju šampionke imaju.

"Mnogo nam znači što ste uz nas, verujem da će sve devojke dati maksimum od prvog minuta u petak protiv Grčke. Mogu da poručim da ćemo biti jedna uz drugu i da nećemo odustajati do poslednje sekunde", izjavila je ona.

Ispraćaj košarkašica na EP bila je i dobra prilika za promociju knjige "Koš po košarkašice", čiji je autor Vladimir Stanković. To je prva knjiga koja govori o uspesima srpske ženske košarke.

Srbija će na šampionatu Evrope igrati u C grupi sa Grčkom (petak od 18 sati), Francuskom (subota od 20.30) i Slovenijom (ponedeljak 15 sati) .

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar