Mulaomerović više nije trener Cibone!

Cibona je zvanično potvrdila u utorak da Damir Mulaomerović više nije trener ekipe, nakon što mu je istekao ugovor sa zagrebačkim klubom.

Košarka 13.06.2017 | 20:15
Mulaomerović više nije trener Cibone!
Po završetku sezone, u kojoj je Cibona završila na sedmom mjestu u ABA ligi i stigla do finala hrvatskog nacionalnog prvenstva, istekao je ugovor između prvog trenera "vukova" s Tuškanca s klubom, tako da više neće predvoditi zagrebački tim.

Zasad nije poznato ko će biti novi šef struke "cibosa" u predstojećoj sezoni ABA lige.

Posle finala plej-ofa u Hrvatskoj najpre je Cedevita otpustila trenera, a potom je to učinila i Cibona.

"Cibosi" su saopštili da Damir Mulaomerović više neće sedeti na klupi njihovog tima.

Zapravo, čelnici Cibone ponudili su Mulaomeroviću nakon isteka ugovora da prezme mesto pomoćnog trenera što je on odbio.

"Nakon sastanka s direktorom i čelnim ljudima kluba mogu da kažem da više nisam trener Cibone. Tokom dana smo se sastali i sve dogovorili i ja napuštam klupu. Ponuđen mi je novi ugovor prema kojem bih trebalo da budem pomoćnik nekom novom treneru, a ni sam ne znam ko će to biti. Jasno je da na takvu situaciju nisam mogao da pristanem i odlučio sam odem. Želim Ciboni svu sreću u budućnosti", preneli su hrvatski mediji izjavu Mulaomerovića.

Dosadašnji šef stručnog štaba Cibone rekao je da na takvu odluku čelnih ljudi kluba nisu bili finansijski problemi sa kojima se već dugo bore. On smatra da u planu imaju dovođenje nekog "velikog trenerskog imena za šta je potrebno mnogo novca".

A ko je to veliko trenersko ime još nije poznato.

Damir Mulaomerović preuzeo je Cibonu pre godinu i po dana, a ove sezone, u kojoj su promenili veliki broj igrača, osvojili su sedmo mesto u ABA ligi i igrali su finale domaćeg šampionata.

Prethodne sezone, Mulaomerović je ostvario učinak od 11 pobjeda i 15 poraza u regionalnom takmičenju.

U trenerskoj karijeri, osim Cibone, vodio je tuzlansku Slobodu i selekciju Bosne i Hercegovine.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar