Vijesti: Džikić preuzima Budućnost!

Aleksandar Džikić napustiće Partizan i preuzeti podgoričku Budućnost, tvrdi lokalni dnevnik "Vijesti".

Košarka 13.06.2017 | 16:45
Vijesti: Džikić preuzima Budućnost!
"Vijesti" nezvanično saznaju da je Budućnost dogovorila sve detalje ugovora sa Džikićem i njegovim menadžerom Miškom Ražnatovićem, a ostalo je samo da 46-godišnji trener stavi potpis.

Pre nekoliko dana predsednik Budućnosti Dragan Bokan je za "Večernje novosti" rekao da je Džikić opcija za trenera, ali da nije bilo razgovora.

Džikić iza sebe ima još jednu sezonu bez trofeja sa Partizanom, koju je okončao neslavnim porazom od FMP u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Partizan je preuzeo u januaru prošle godine kada su crno-beli bili poslednji u ABA ligi, izborio je opstanak, a ove sezone vratio doneo klubu iz Humske poziciju koja vodi u Evrokup.

Džikić će biti sedmi trener u eri Bokana, koji je na čelu podgoričkog kluba od leta 2011. godine. U međuvremenu su kroz "Moraču" prošli Dejan Radonjić, Igor Jovović, Luka Pavićević, Vlado Šćepanović i Ilija Zuros, dok je kao privremeno rešenje u crnogorskom prvenstvu prethodne dve godine tim vodio Igor Đaletić.

Budućnost danas dobija novog trenera, a "Vijesti” nezvanično saznaju da će ugovor sa šampionom Crne Gore potpisati dosadašnji trener Partizana Aleksandar Džikić.

Prema saznanjima istog lista, svi detalji ugovora između Budućnosti, Džikića i njegovog menadžera Miška Ražnatovića su dogovoreni i ostalo je samo da 46-godišnji Beograđanin stavi paraf.

Ovaj scenario, ako se ispostavi kao tačan, i nije iznenađujući.

Iza KK Partizan je turbulentna sezona, protkana, pre svega, lošim finansijskim stanjem, neprisustvom predsednika Nikole Pekovića, misterioznim i nerazjašnjenim trovanjem igrača i pojedinih članova stručnog štaba pred završni turnir nacionalnog kupa u Nišu, ali i neuspesima u borbi za trofeje.

Džikić je sa postojećim snagama uradio koliko je mogao, mada je veliki udarac za klub to što se posle 19 godina crno-beli neće boriti za titulu nacionalnog prvaka.

Trener Partizana je stigao u Humsku 5. januara kao "vatrogasac", nasledivši Petra Božića, koji je tim ostavio na poslednjem mestu ABA lige. Džikić je preporodio ekipu i na kraju je Partizan zauzeo treće mesto u regionalnoj ligi, da bi ga Cedevita eliminisala u polufinalu takmičenja.

Jedini je u regionu dva puta ove sezone savladao Crvenu zvezdu, ali je njegov tim potonuo u plej-ofu domaćeg šampionata.

"Imam ugovor na još godinu dana... Ne planiram da podnesem ostavku", rekao je Džikić odmah posle iznenađujuće eliminacije od FMP-a u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Sudeći, međutim, prema saznanjima podgoričkog lista, ali i nekih ovdašnjih medija, Džikić će se rastati od Partizana, pred kojim je novi (neizvestan) period stabilizacije.

Džikić je bio asistent i u NBA ligašu Minesoti, a samostalnu karijeru je počeo 2008. u Olimpiji, sa kojom je odmah bio nacionalni prvak.

Najviše uspjeha je imao u Krki, sa kojom je tri puta bio šampion Slovenije, osvojio FIBA Euročelendž kup, i po dva Kupa i Superkupa Slovenije (po jedan imao i sa timom iz Ljubljane). Vodio je i Ljetuvos Ritas i reprezentaciju Makedonije.

Džikić će, navode "Vijesti", biti sedmi trener u eri predsednika Budućnosti Dragana Bokana, koji je na čelo podgorilčkog kluba došao 2011. godine.

Na klupi je zatekao Dejana Radonjića, koji je u aprilu 2013. otišao u Crvenu zvezdu, a nasledio ga je Igor Jovović i ostao do novembra 2015. godine.

Od tada su se na klupi menjali Luka Pavićević, Vlado Šćepanović i Ilijas Zuros, a u crnogorskom šampionatu je u dve poslednje sezone ekipu vodio Igor Đaletić.

Ova informacija o Džikiću podgrejala je priče da bi Vlado Šćepanović, možda, mogao da ga nasledi u Partizanu. Mada je izvesnije da će na klupu Nenad Čanak.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar