Rodman "otvara vrata" Sjevernoj Koreji!

Promoviše kanabis! Bivša NBA zvezda Denis Rodman opet je stigao u posetu Severnoj Koreji, prvi put otkako je predsednik SAD postao Donald Tramp.

Košarka 15.06.2017 | 12:30
Rodman "otvara vrata" Sjevernoj Koreji!
Ekscentrični košarkaš je rekao da "samo pokušava da otvori vrata", a u Pjongjang je stigao preko Pekinga u crnoj majici kojom promoviše kripto valutu "PotKoin" (PotCoin), uvedenu u cilju legalizovanja kanabisa.

Upitan da li je razgovarao sa predsednikom SAD o svojoj poseti Severnoj Koreji, Rodman koji je u više navrata posetio tu azijsku zemlju, rekao je: "Pa, prilično sam siguran da je on veoma srećan zbog činjenice da sam ovde u pokušaju da postignem nešto u obostranu korist".

Rodman je svaki put pompezno dočekan u Severnoj Koreji, ali je sada na udaru kritika jer odlazi u tu državu u jeku pojačanih tenzija izmedju Pjongjanga i Vašingtona zbog severnokorejskog programa nuklearnog oružja.

Prema rečima jednog visokog američkog zvaničnika iz Tokija Tomasa Šenona, Rodman će boraviti u privatnoj poseti Severnoj Koreji.

"Znamo za njegovu posetu. Želimo mu dobro, ali smo izdali upozorenja za Amerikance da ne putuju u Severnu Koreju iz bezbednosnih razloga", rekao je novinarima predstavnik Stejt departmenta, Tomas Šenon.

Rodman je 2014. godine organizovao gala košarkašku utakmicu u Severnoj Koreji kako bi obeležio rođendan lidera te zemlje Džong-una Kima, što neki smatraju kontroverznom inicijativom.

Rodman, poznat po ekscentričnosti i tetovažama, sprijateljio se s Kimom, koji je veliki obožavatelj košarke.

Rodman ima 56 godina, rođen je u Nju Džerziju, bio je 27. pik na draftu 1986. od strane Detroit Pistonsa s kojima je osvojio prvu NBA titulu 1989. godine (drugu 1990). Potom je igrao za San ANtonio Sparse i Čikago Bulse s kojima je osvojio još tri. Nastupao je još za Los Anđeles Lejkerse i Dalas Meverikse u NBA gde je prosečno beležio 7,3 poena uz 13,1 skokova i 1,8 asistencija po utakmici.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar