Dovoljno je reći - Rafael Nadal!

Posle ovakve, moram da kažem, lagane šetnje Rafaela Nadala kroz žreb Rolan Garosa, ne ostaje nam ništa drugo nego da se poklonimo istinskom “Kralju“ šljake.

Tenis 14.06.2017 | 22:45
Dovoljno je reći - Rafael Nadal!
Ako dosta ljudi osporava Lebronu Džejmsu nadimak “Kralj“, gospodinu Nadalu niko nema pravo to da uradi, s obzirom da zaslužuje svaki epitet ovog sveta.

Ubedljivom pobedom nad Stenom Vavrinkom u finalu Otvorenog prvenstva Francuske Španac je došao do jednog velikog dostignuća i drugog nešto “manjeg“.

Krenućemo od tog “manjeg“, iako je ova reč totalno ne odgovara uspehu, međutim šta ćemo kada je to veliko dostignuće, zaista tako.

Elem, Rafa je došao do 15. Grend slema u karijeri čime je prestigao Pita Samprasa, pa je sada ispred njega samo Rodžer Federer sa 18 trofeja.

Dugo je Nadal bio na 14. Grend slemova, s obzirom da je u poslednjih nekoliko godina prolazio kroz težak period, ali ovaj uspeh je dokaz da će najveći igrači kad tad pronaći put ka vrhu.

To je uspeo Rodžer Federer osvajanjem Australijan Opena u januaru ove godine, a sada je to uspeo i “Bik sa Maljorke“.

Kada je reč o tom velikom dostignuću, slobodno možemo reći da će dugo godina, ovaj rekord biti u vlasništvu Rafaela Nadala, a ko zna, možda niko ne bude to uspeo da uradi.

Federer ima sedam Vimldona, Đoković je na šest osvojenih Australija, međutim titulum u Bulonjskoj šumi Nadal je došao do desetog trofeja na parsikom Grend slemu, čime je postao prvi igrač u istoriji “belog sporta“ sa dvocifrenim brojem na jednom Grend slemu.

Ovo je teško zamisliti, a kamoli uraditi, s obzirom da Rafa ima tek 31 godinu, a već 10 titula u Parizu.

O meču sa Vavrinkom suvišno je šta pričati, s obzirom da je Nadal dopustio svega šest gemova švajcarskom igraču.

Posle istorijskog uspeha na Rolan Garosu, Nadal se sada okreće sezoni na travi, gde će pokušati da osvojio treći trofej u Londonu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar