Zavetnici prekinuli film o Kosmetu

Zavetnici prekinuli projekciju filma o Kosovu u sedištu NDV u Novom Sadu. Na delu je rehabilitacija albanskih ratnih zločinaca – tvrde Zavetnici

  • Vijesti
  • Srbija


Članovi Srpskog sabora Zavetnici prekinuli su večeras projekciju filma "Kosovo...Nazdravlje! Gëzuar!" u Medija centru u Novom Sadu, u sedištu udruženja Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Ispred Medija centra, Zavetnici su prethodno održali konferenciju za novinare, na kojoj je član Glavnog odbora Slobodan Jović upozorio da se u samom sadržaju filma, čiji je koproducent Dinko Gruhonjić, srpska vojska i policija prikazuju kao okupatorske snage dok se pripadnici terorističke OVK predstavljaju kao legitimni borci za slobodu.

- Na delu je pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve - naveo je Jović,uz tvrdnju da je ovakav film vrsta promocije separatizma u Novom Sadu sa ciljem njegovog podsticanja u Vojvodini.

Posle konferencije, nekoliko članova Srpskog sabora Zavetnici uspelo je da uđe u salu u kojoj je bilo najavljeno emitovanje filma.

Na samom početku projekcije, članovi Zavetnika ugasili su projektor i prekinuli prikazivanje filma, uz povike: "Ovo je sramota!" Član Glavnog odbora Vedran Ćosić postavio je pitanje organizatorima: "Gde je pravda za srpske žrtve?! Ko je odgovoran za čitave srpske porodice koje su ubijane i kidnapovane?! Kako žive Srbi na KiM?!".

(Novosti)

KOMENTARI10
POŠALJITE PORUKU

Nije dobro

12.06.2017 23:26

Cesto se spominje odvajanje Vojvodine, kuku sta ce ostati od Srbije....

Beogradski pasaluk u krnjoj verziji

Christian Sweden

13.06.2017 00:55

Dumine

12.06.2017 23:40

Zašto Zavetnici preuzimaju na srbski narod nedela na Kosovu? Zločine su činili Miloševićevi generali a ne narod.

A gde to pise? Procitaj malo bolje.

Relja

13.06.2017 10:05

Zamjenik direktora

13.06.2017 00:22

"Očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji???" Došli kinezi i napali Albance, dok su srbi sjedili u Bajčetini i pekli rakiju s Nikolićem? Nije se Tito bio ni ohladio, kada je moj ćaća '81 išao na Kosovo kao Rezervna Milicija sa samo jednom instrukcijom; Maltretirati Albance na svakom koraku, privoditi u stanicu i prebijati! Tako sve do 1989... Ovo poricanje istine i nepriznavanje krivice je vratilo Srbiju 300 godina u nazad. Normalan svijet ne smije glasa pustiti od plačenih provokatora i kockastih glavuša pod kontrolom vlasti. Identična praksa se provodi i u Dodikistanu!

Svaka ti je k´o Njegoseva! Sto se mene tice nemoras vise biti zamjenik, sretno.

@Zamjenik direktora

13.06.2017 05:16

Sta ti znas o Kosovu i Metohiji. Prvo moras znati da se juzna srpska pokrajina ne zove Kosovo nego Kosovo i Metohija. Drugo koliko je Srba nasilno oterano sa KiM decenijama pre izbijanja sukoba. Ko je silovao srpske zene a i muskarce (primer iz mislim 1985 pokojnog Djordja Martinovica). Trece preko tzv i nepriznate drzave Kosovo prolazi najveca evropska ruta za sverc narkotika, oruzja i belog roblja. Cetvrto sta je sa vadjenjem ljudskih organa i svercom istih. Peto ......... itd. itd. Ne lupetaj, a svaka ti je zlatna koju precutis

kiza

13.06.2017 06:55

Cestitka. Vrlo korektan komentar. Aktuelno je ovo sa Dodikistanom. Ako trazite dokument na latinici...ne pise racunar latinicu. Ako trazitecda kupite od Opstine zemlju koju su Vam 70 godina oduzeli, za ne Srbe su cijene i 20-struke. Ako prijavite firmu a niste Srbin, svaki treci dan je inspektor "na kafi" ispruzene ruke....Samo mali primjeri iz male Dervente. Cak se javno prica o ratnom dogovoru....nakon rata ne Srbi mogu samo trositi u Dodikistanu, ni u kom slucaju raditi ili zaradjivati, ne dao Bog. Bojim se da ti lopovi nista nisu iz zbivanja na Kosovu od 80-tih na ovamo naucili. Ako Vojvodina krene kao i Kosovo i Crna Gora....bice kasno za mnogo toga. Na zalost. Moze se i drugacije ako se hoce. U zdravlje.

Za zamjenika

13.06.2017 06:56

Evo ovoga opet dijeli lekcije iz morala čitavom narodu. On koji je pripadnik naroda koji je bio na strani fašizma, a prije toga odreko se imena i časti pa kroz čitavu istoriju sakriva porijeklo ko zmija noge i stidi se al neće da prizna

Demokrata

13.06.2017 07:12

Jel ti imaš popis stanovništva sa Kosova i Metohije od 1945 godine pa na ovamo, kako to pored tolike Srpske torture i progona Albanaca sve više a Srba sve manje, čudno zar ne!

Re zamjenik

14.06.2017 18:48

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.