ISIS: Na Egzitu i Guči vanredno

BIA i policija maksimalno jačaju kontrole velikih skupova. . . Više od 1. 000 policajaca u civilu obezbeđivaće Egzit i Guču i nadzirati sve sumnjivce

Srbija 11.06.2017 | 19:40
ISIS: Na Egzitu i Guči vanredno
Bezbednost na Egzitu i Guči, dve najveće letnje manifestacije u našoj zemlji, biće podignuta na najveći mogući nivo, i to zbog pretnji terorista ISIS da će uskoro napasti Srbiju!

Policija i BIA, kako saznajemo, odlučile su da maksimalno pojačaju kontrolu svih velikih skupova u državi. Egzit i Guču, tvrde upućeni, nadziraće po 1.000 policajaca u civilu.

Ni igla neće proći

Prema rečima naših izvora, osim dodatnog ljudstva, nadležni će pojačati i kontrolu na prilazima manifestacijama po Srbiji.

"Iako se svaka pretnja shvata vrlo ozbiljno, ovo je posle nekog vremena prva direktna teroristička poruka upućena našoj zemlji, zbog čega su službe na dodatnom oprezu. Odlučeno je da policajci i obaveštajci pojačaju kontrolu svih velikih skupova, a pogotovo Egzita i Guče, koji svake godine privuku stotine hiljada ljudi. Samo ove dve manifestacije obezbeđivaće najmanje po 1.000 policajaca u civilu, a pojačaće se i kontrola na samim ulazima", prenosi Informerov sagovornik blizak obaveštajnim krugovima.

On napominje da BIA i MUP trenutno nemaju konkretne podatke da se sprema teroristički napad u Srbiji, ali da je mere bezbednosti neophodno podići iz predostrožnosti.



Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović indirektno je potvrdio naša saznanja, poručivši da je Srbija stabilna i bezbedna.

Stručnjak za terorizam i ekstremizam Marija Đorić smatra da poruka islamista nije nimalo naivna.

"Što se tiče pretnji terorista, sve treba shvatiti ozbiljno. Uverena sam da naše službe rade dobro svoj posao, što prevashodno uključuje preventivu", podvlači Đorićeva.

Promena taktike

Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji, upozorava da su stratezi terorizma već duže vreme ispred bezbednosnih mera koje preduzimaju svetske tajne službe.

"Napad u Britaniji, koja ima najbolji sistem bezbednosti na svetu, poruka je da teroristi mogu udariti bilo gde. Pretnje se moraju ozbiljno shvatiti, jer je teško obezbediti sigurnost na masovnim javnim manifestacijama", zaključuje Karan.

(Informer.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Naivni

11.06.2017 21:02

Nemojte samo biti naivni.

ODGOVORITE
Name

Osiguranje

11.06.2017 21:58

Najmocnije zemlje svijeta nisu u stanju sprijeciti napade, a ovi kao garantuju sigurnost...moliti boga da im ne dodjemo na listu..nista drugo.

ODGOVORITE