Federer: Nadal i ja 2016. nismo mogli da treniramo...!

Rodžer Federer pričao je sa novinarom Mariom Kariljom sa “Tennis Channel“ o formi, vremenu kojeg ima sve manje i povratku u vrh tenisa.

Tenis 13.06.2017 | 09:30
Federer: Nadal i ja 2016. nismo mogli da treniramo...!
Najtrofejniji teniser u istoriji “belog sporta“ napravio je neverovatan povratak na tur, pošto je u januaru osvojio Australian Open, a a potom i Indijan Vels i Majami.

Međutim, sve samo lako nije bilo vratiti se među najbolje i pobeđivati na najvećim turnirima.

“Kada sam posetio Nadalovu akademiju u septembru, pokušali smo da igramo tenis sa klincima jer nije bilo mnogo toga što smo mogli da uradimo. Rekao sam mu – mogu da igram volej i da se krećem malo, ali ne mogu da igram ozbiljno sa tobom, izvini. Na šta mi ja rekao, da ni on ne može mnogo da uradi“, kazao je Rodžer za "Tennis Channel".

“Ali posle šest meseci, igrali smo finale Australije, Majamija i Indijan Velsa. Mislim da je to odlično za nas i za tenis“, dodao je Federer.

Takođe, Švajcarac je rekao da mu vreme polako ističe i da će sve teže moći da igra na vrhunskom tenisu i pobeđuje najbolje.

“Vreme nije na mojoj strani. Kako godine prolaze, šanse da pobeđujem protiv najboljih sve su manje“, iskren je bio Federer koga očekuje sezona na travi.

Rodžer je rekao da nikada nije bio u ovakvoj poziciji i da je mlađi, svakako ne bi bilo prostora za zabrinutost, ovako je drugačije.

“Nikada nisam bio u ovakvoj poziciji. Da se ovo desilo kada sam imao 22 godine, rekao bih sebi – iako sam van terena dve godine, mlad sam, vratiću se. Sada je drugačije“, naglasio je Švajcarac.

Posle dva i po meseca pauze i propuštene sezone na šljaci, Federer će se tenisu vratit na turniru u Štutgartu, koji je na programu od 12. do 18. juna.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar