SP: Italija lak "zalogaj", Srpkinje već u Njemačkoj!

Rukometašice ubedljive u Padovi, Svetsko prvenstvo na dohvat ruke! Proslava u sredu u Nišu! Jer teško je poverovati da će na domaćem terenu Obradovićeve izabranice ispustiti dvocifrenu prednost.  

Ostali sportovi 10.06.2017 | 22:20
SP: Italija lak "zalogaj", Srpkinje već u Njemačkoj!
Najbolje srpske rukometašice ubedljivo pobedile Italiju u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Padovi Italiju rezultatom 33:23 u prvoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Srbiju su predvodile Slađana Pop Lazić i Željka Nikolić sa po pet golova, Jelena Lavko, Sanja Damjanović i Marija Obradović postigle su po četiri, a Jovana Stoiljković tri.

Najefikasnije u ekipi Italije sa po sedam golova bile su Laura Selest Rotondo i Bjanka Del Balco.

Drugi meč na programu je u sredu 14. juna u Nišu od 18 časova.

Svetsko prvenstvo održaće se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.

Jednom nogom u Nemačkoj! Ženska rukometna reprezentacija Srbije napravila je ogroman korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo pošto je u prvom meču baraža u Padovi savladala Italiju sa 33:23 i stekla veliki kapital pred revanš u Nišu.

Izabranice Ljubiše Obradovića ništa nisu prepustile slučaju. Vrlo brzo su stigle do prednosti od pet golova (9:4), a vođstvo je samo rasla dok nije napravljena nedostižna razlika. Čak 11 srpskih rukometašica upisalo se u strelce, a najefikasnije su bile ŽeljkaNikolić i Slađana Pop Lazić sa po pet golova. Sanja Damnjanović, Marija Obradović i Jelena Lavko postigle su po četiri.

“Čestitam devojkama na prikazanoj igri i pobedi. Odigrali smo dosta dobro na početku, ušli u meč kako je potrebno i poveli. To nam je dalo sigurnost za dalji tok utakmice. Sa promenom zonskih forkacija poremetili smo protivnika, tako da se završilo sa povoljnim rezultatom za Srbiju. Sve devojlke su igrale, iskoristile šansu, što je posebno značajno na ovakvim utakmicama koje donose iskustvo“, sumirao je utiske selektor Ljubomir Obradović.

Revanš je zakazan za narednu sredu u niškom Čairu od 18 sati, a Svetsko prvenstvo u Nemačkoj igra se od 1. do 17. decembra. Nadamo se da će za naše rukometašice biti šesto uzastopno veliko takmičenje od 2012. godine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar