Senzacija: Ostapenko trijumfovala na Rolan Garosu!

Jelena Ostapenko trijumfovala je na na Rolan Gorasu pošto je u finalu u tri seta pobedila Simonu Halep 4:6, 6:4, 6:3.

Tenis 10.06.2017 | 21:45
Senzacija: Ostapenko trijumfovala na Rolan Garosu!
Mlada Letonka napravila je tako senzaciju, pošto do ovog turnira nije imala nijedan osvojen trofej, a kamoli Grend slem.

Ovom pobedom Ostapenko je postala prva letonska teniserka koja je osvojila Grend slem u pojedinačnoj konkurenciji.

Dvadesetogodišnja igračica nije postala najmlađa teniserka koja je uspela da osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske, s obzirom da je Monika Seleš to uspela sa samo 16 godina 1990. godine.

Svakako da ovo neumanjuje trijumf Letonke, koja je kao nenostiljka stigla na pariski Grend slem, s obzirom da se nalazi na 47. mestu WTA liste. Kada je reč o Simoni Halep ona je propustila da od ponedeljka postane prva igračica sveta, jer bi je pobeda vinula na sam vrh ženosg tenisa.

Ovako će biti druga, sa 155 bodova manje od Anđelik Kerber, dok je Osrapenko napredovala čak 35 pozicija i na novom poretku teniserki biće 12. na svetu.

Kada je reč o meču, treba reći da je obilovao brejkovima, što nije ništa čudno za ženski tenis. Pored brejkova, viđena je ogromna borba, ali ispostaviće se da je pobedila agresivnija teniserka, s obzirom da je imala čak 54 vinera, u odnosu na svega osam Simone Halep.

Forhendima je potpuno uništila rumunsku teniserku, koja je tokom celog meča bila u podređenom položaju, iako rezultat to i ne pokazuje puno.

U prvom setu viđeno je čak pet brejokova od deset odgiranih gemova. Odlučujući korak ka osvajanju seta, Halep je napravila upravo u destom gemu, kad je uspela da oduzme servis Ostapenkovoj.

Letonka je u prvom setu imala 3:2, i servis, međutim Halep je uspela da se vrati i da dobije četiri od narednih pet gemova, 6:4.

U drugom setu Rumunka je došla do ranog vođstva od 2:0 i činilo se da bi meč mogao da bude gotov u dva seta. Međutim, borbena tinejdžerka se nije predavala i do kraja seta uspela je da čak i povede sa brejkom prednosti, 5:4.

Usledio je servis gem Jelene koja je sigurno igrom uspela da izjednači na 1–1. U trećem setu viđena je preslikana igra.

Halep je prva napravila brejk, povela sa 3:1, ali tada je usledio šampionski povratak Letonke. Do kraja seta nije izgubila niti jedan gem i potpuno zasluženo osvojili prvi turnir i prvi Grend slem u karijeri.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar