Novak ispao iz Top 3!

Srbin prvi put posle oktobra 2009. neće biti među trojicom najboljih igrača sveta.

Tenis 10.06.2017 | 10:45
Novak ispao iz Top 3!
Pre tačno godinu dana Novak Đoković je u Parizu kompletirao grend slem titule, imao rekordnu razliku u odnosu na Endija Mareja na ATP listi i činilo se da je nedodirljiv.

Ali...

Emotivno i fizičko pražnjenje posle osvajanja Rolan Garosa bilo je očigledno.

Da je Đokovićeva amplituda dostigla najvišu tačku i da kreće na dole videlo se već na Vimbldonu, a posebno na Olimpijskim igrama, gde je otišao po zlato, a ispao već u prvom kolu.

Nije imao preterano uspeha ni do kraja godine, koju je završio na drugom mestu ATP liste, prepustivši čelnu poziciju Mareju.

Kao svetski "broju 2" nastupao je do Rolan Garosa, a sada će morati da se suoči sa novim padom.

Ispadanje u četvrtfinalu od Dominika Tima i uspeh Stena Vavrinke (plasman u finale) koštali su srpskog tenisera Top 3 na ATP listi. Đoković, prvi put od 12. oktobra 2009. godine, na sledećoj listi najboljih tenisera planete neće imati mesto među prvom trojicom.

Sada je pitanje kada će i da li će se nazadovanje na ATP listi završiti za 30-godišnjeg Beograđanina?!

Finale Vavrinki garantuje prolazak na broj 3, a ukoliko se bude dočepao titule na Rolan Garosu Vavrinka bi došao do broja 2 što bi mu bio rekord, odnosno najveći plasman u karijeri. Ukoliko Nadal bude osvojio Rolan Garos, biće drugi na svetu. Endi Mari će svakako ostati prvi na svetu.

Đoković je očigledno van forme, pokušao je i sa drastičnim promenama kada je promenio ceo stručni štab. Saradnja sa Andreom Agasijem je donela rezultat, ali nije bilo vremena da se to drastičnije oseti na rezultatima.

Novak je sada na potezu i samo on zna kakvi će mu biti naredni koraci. Govorio je da je već pregovarao sa jednim trenerom čije ime nije otkrio, ali je rekao da će biti blizak njegovoj energiji i duhu.

Promene su svakako potrebne, slabi rezultati se ocrtavaju i na listi za čoveka koji je već sada obezbedio mesto među najboljim igračima ove igre u istoriji.

Da li će imati snage za povratak na vrh? Ako smo išta naučili za sve ove godine "družeći se sa njim" to je da Novaka nikada ne smemo da otpišemo. 

Pa ni sada...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar