SL: Srbija mnogo bolja od Argentine!

Srpski odbojkaši u Teheranu pobedili Argentinu i stigli do treće pobede u Svetskoj ligi.

Ostali sportovi 09.06.2017 | 18:30
SL: Srbija mnogo bolja od Argentine!
Neće se igrati, igraće se...

Srpski odbojkaši na kraju su, ipak, odigrali meč 4. kola (Grupa D, drugi vikend, drugo kolo) Svetske lige protiv Argentine u Teheranu i pobedili - 3:0 (25:18, 25:22, 25:23).

Od prvog servisa do poslednjeg smeča Uroša Kovačevića proteklo je 78 minuta.

Srbija će naredni duel u Teheranu imati u subotu protiv selekcije domaćina i nema sumnje da je čeka paklena atmosfera.

S obzirom na to šta se sve dešavalo prethodnih dana u Iranu i da su izabranici Nikole Grbića smešteni svega 24 kilometra od nacionalnog parlamenta, u kojem je pre neki dan u terorističkom napadu ubijeno 11 osoba, igra branioca trofeja bila je odlična.

Srbija je dominirala od prvog do poslednjeg poena i zasluženo upisala maksimalnu pobedu. Stekao se utisak da "orlovi" nisu igrali u najvećoj brzini, već upravo onoliko koliko je bilo potrebno da se upiše trijumf i izbegne neprijatno iznenađenje kao prošlog vikenda protiv Belgije na svom terenu.

Srbiju je do pobede predvodio Uroš Kovačević sa 12 poena, dva manje imao je Marko Ivović, a Dražen Luburić i Srećko Lisinac imali su po devet.

U selekciji Argentine istakao se Kristijan Poglahen sa 15 poena.

Srpski odbojkaši u sva tri seta su od početka imali kontrolu, rivalu gotovo ni u jednom trenutku nisu dozvolili da dođu prednosti.

Finalni turni Svetske lige igraće se u Brazilu od 4. do 8. jula i plasman će, pored selekcije domaćina, obezbediti još pet reprezentacija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar