RG (Ž): Halep i Ostapenko u finalu!

Halep bolja od Pliškove, sa Ostapenko za titulu i prvo mesto! Simona Halep plasirala u finale Rolan Garosa pobedom nad Karolinom Pliškovom 6:4, 3:6, 6:3.  Jelena kao Ana, preko Bačinski do finala! Jelena Ostapenko plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u polufinalu pobedila Timeu Bačinski iz Švajcarske sa 7:6, 3:6, 6:3.

Tenis 08.06.2017 | 20:45
RG (Ž): Halep i Ostapenko u finalu!
Rumunska teniserka u borbi za titulu igraće sa mladom Letonkom Jelenom Ostapenkom koja je u tri seta pobedila Timeu Bačinski.

Pored borbe za trofej u Bulonjskoj šumi Simona Halep biće u prilici da dođe do prvog mesta na WTA listi ukoliko pobedi u finalu.

U duelu između treće i četvrte teniserka na svetu, trijumfovala je ona sa slabijim plasmanom posle dva sata i tri minuta igre.

Atipično za ženski tenis nije bilo puno brejkova, šta više za tri seta i 29 odigranih gemova igračice su samo pet puta uspele da oduzmu servis jedna drugoj.

Halep je odigrala zaista fenomenalan meč, sve je uspela da stiže, a znamo koliko je to teško u duelu sa Pliškovom koja ima razorne forhende. Na kraju presudio je osmi gem trećeg seta, kada je Rumunka uspela da napravi odlučujući brejk.

Simona se ovako plasirala u drugo finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je prethodno 2014. godine igrala finale kada je poražena posle preko tri sata borbe od Marije Šarapove.

Jelena kao Ana, preko Bačinski do finala! Jelena Ostapenko plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u polufinalu pobedila Timeu Bačinski iz Švajcarske sa 7:6, 3:6, 6:3.

Letonka, koja danas proslavlja svoj 20. rodjendan, najmladja je teniserka koja je stigla do finala Rolan Garosa još od Ane Ivanović 2007. godine.

Ona je ujedno postala i prva Letonka koja je stigla do finala nekog grend slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Ostapenko će se u svom prvom grend slem finalu za svoj prvi trofej u karijeri boriti protiv pobednice drugog polufinala u kom se sastaju Simona Halep i Karolina Pliškova.

Letonka je od početka meča zaigrala agresivno i to joj se i te kako isplatilo. Ona je u prvom setu imala 21 direktan poen i 16 neiznudjenih grešaka. Ostapenko je prvi set dobila u taj-brejku sa 7:4.

Bačinski je u drugom setu uzvratila, osvojila je četiri uzastopna gema i dobila taj deo igre sa 6:3. Pomogla joj je i Ostapenko koja je u odlučujućem poenu napravila duplu servis grešku.

U odlučujućem, trećem setu Ostapenko je napravila brejk više od protivnice i 50. vinerom je uspela da završi meč i plasira se u svoje prvo veliko finale.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar