RG - Kecmanović: Motiviše me kad navijaju protiv mene!

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović smatra da će mu preorket u četvrtfinalu pomoći u nastavku juniorskog Rolan Garosa.

Tenis 09.06.2017 | 08:45
RG - Kecmanović: Motiviše me kad navijaju protiv mene!
Kecmanović je pobedio Brazilca Tijaga Sejbota Vajlda sa 4:6, 6:3, 6:4, a to mu je prvi izgubljen set u Parizu ove godine..

"Ovo mi nije prvi težak meč u karijeri, biću spreman za naredni. Ovaj mi je pomogao na samopouzdanju zbog preokreta. U sledećem ću imati na umu da sam sposoban da igram duže mečeve, da mogu da preokrenem", rekao je Kecmanović.

Srbin je bio nemoćan u prvom setu, a ističe da je u nastavku iskoristio to što je bio fizički spremniji od rivala.

"Mislim da je odigrao meč života u prvom setu, pogodio je sve što je mogao. Svaki moj drugi servis je napadao, mislim da sam u prva tri gema uzeo samo jedan poen. Nije bilo igre, u drugom je malo spustio ritam, a ja popravio, pa samo pokušao da učinim meč što napornijim, da vratim svaku loptu jer sam znao da neće moći da izdrži do kraja da igra tako. Bili smo umorni obojica na kraju, video sam da se muči da se bori, pokušao sam da mu otežam i uspeo sam u tome. Bilo je veoma teško", dodao je mladi Srbin.

Sledeći rival mu je Španac Nikola Kun, koga je savladao u septembru na US Openu sa 2-1.

"Dva puta smo igrali, prvi put sam izgubio, drugi dobio, oba meča u tri seta, oba na tvrdoj podlozi. Ovo će biti prvi put na šljaci, očekujem mnogo težak meč", kratko je najavio rivala Kecmanović.

Njegov iskusniji kolega Novak Đoković iako je godinama bio najbolji na svetu nije imao status kao kolege iz drugih zemalja, a Kecmanović je već osetio slično iako će tek početi da se takmiči u seniorskoj konkurenciji.

"Sretao sam se često s tim. Nekad me malo iznervira, ali me uglavnom motiviše i želim da im pokažem i dokažem da sam bolji od tog drugog. Ali ja neću da se trudim da im se svidim, ja sam ja, ako im se svidim super, ako ne ja ću i dalje da se trudim i dajem maksimum. Nemam problema ni sa kim, ni sa publikom ni sa medijima", zaključio je Kecmanović.

Stigao je i da kratko trenira sa Novakom Đokovićem.

"Nije bilo ništa ozbiljno, malo smo razmenjivali udarce i šalili se", kaže Kecmanović.

Tokom meča pažnju je privukao njegov pozdrav sa linijskim sudijom.

"Bio je bitan poen i veoma težak, bio je vrlo mali aut koji je video pa sam ga zbog toga potapšao, hvala mu za to", objasnio je Srbin.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar