Sastanak o srbima u regionu

U Domu Narodne skupštine Srbije danas će biti održana sjednica skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu na čijem dnevnom redu su položaj i perspektiva Srba u regionu. Sjednici će prisustvovati i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Mladen Bosić.

Srbija 08.06.2017 | 08:54
Sastanak o srbima u regionu
Članovima Odbora na sjednici će se obratiti potpredsjednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević, savjetnik premijera Srbije za regionalnu saradnju i odnose sa vjerskim zajednicama Vladimir Božović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za konzularne poslove ambasador Aca Jovanović i predstavnik Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Vukman Krivokuća.

Iz Skupštine Srbije saopšteno je da će u radu sjednice učestvovati i zamjenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, predstavnik Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac.

Učestvovaće i narodni poslanik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom Saboru Milorad Pupovac, kao i srpski poslanici u parlamentima zemalja regiona i predstavnici Srba iz Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Mađarske, Slovenije i Albanije.

Sjednicu je sazvao predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić, a održaće se sa početkom u 10.00 časova.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Realno

08.06.2017 07:04

Kad god u Srbiji počnu brinuti o nama, Srbima izvan Srbije, nama se nešto loše desi. Ne znam za vas, ali mene je nešto strah. Ne plašim se ja ni Bošnjaka, ni Hrvata, stranaca... Mene je strah Srba, posebno onih iz Srbije... Da nas za neke, njima znane razloge, ne prodaju...

ODGOVORITE
Name

Bezlični

08.06.2017 07:19

Treba izvršiti objektivnu analizu i postaviti pitanje zašto u regionu Srbi imaju najviše spornih pitanja sa komšijama.

ODGOVORITE
Name

Jovan

08.06.2017 08:30

Kad se rijesimo Dodika rijesili smo sve probleme i sa Beogradim i Zagrebom i Sarajevom.Majmun Laktaski ,lakta se vec dvadeset godina i pravi svoje carstvo.

ODGOVORITE