Potop u Vršcu: Stradala žena

Jedna žena stradala je od posledica nevremena koje je popodne zadesilo Vršac i okolinu, rekla je Tanjugu načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Srbija 07.06.2017 | 20:43
Potop u Vršcu: Stradala žena
Prema njenim rečima, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, a da sada je evakuisano oko 40 ljudi, javio je RTS.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma.

Na terenu se nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz MUP-a.

Na terenu su i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a u pomoć su pritekli i meštani sa traktorima.

Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu zakazao je vanrednu sednicu.

Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar