Đoković pada na treće, a možda i četvrto mjesto!

Porazom u četvrtfinalu Rolan Garosa od Dominika Tima, Novaka Đokovića od starta sledeće nedelje neće biti više na drugom mesto ATP liste.

Tenis 07.06.2017 | 17:15
Đoković pada na treće, a možda i četvrto mjesto!
S obzirom da je prošle godine osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske, srpski igrač izgubiće 1640, čime će pasti na 5805 bodova, 200 manje od Nadala, koji je prolazom u polufinale u plus 630 poena.

Takođe, moguće je da će Novak pasti i četvrtu poziciju ukoliko se Sten Vavrinka plasira u finale Rolan Garosa. Poslednji put najbolji srpski teniser na trećem mestu nalazio se 7. marta 2011. godine, dok je četvrti bio 12. oktobra 2009.

Ovim rezultatom Đoković je nastavio sa slabim partijama ovog proleća, što se odmah odrazilo na ukupan plasman.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ATP

07.06.2017 15:47

To bi bilo dobro da ostane na tome ali je ne realno očekivati da on osvoji bilo koji turnir ove sezone a brani još mnogo bodova tako da gubitak još jednu hiljadarku ili dve je za očekivati ove godine kao i ispadanje iz top 8 što znači bez završnog mastersa i sigurnog ispadanja iz prvih 10,bilo kako bilo on zna šta mu je činiti ali i sledeće godine bude li neki sektaš i fanatik na travi e onda teško da će se vratiti jer su mu udarci ne jaki i nisu na nivou zato mu je možda bolje da se i povuče nego da se blamira.Tačno da su rafa i federer bili i u goroj situaciji ali nisu izpali iz top 10 i nisu gubili od anonimusa

ODGOVORITE