RG: Šok - Novak bez krune i drugog mjesta! Rafa na Tima!

Branilac titule Novak Đoković eliminisan je u četvrtini finala Rolan Garosa od Dominika Tima u tri seta – 7:6(5), 6:3, 6:0.  Predaja Karenjo–Buste, Nadal čeka Tima! Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto mu je posle 52 minuta igre Pablo Karenjo-Busta predao meč – 6:2, 2:0.

Tenis 07.06.2017 | 16:15
RG: Šok - Novak bez krune i drugog mjesta! Rafa na Tima!
Bio je ovo šesti međusobni okršaj Srbina i Austrijanca, a Dominik je upisao prvi trijumf.

Ipak, ono što je daleko veći problem jeste da je Novak izgubio čak 1.640 bodova,zbog čega će od ponedeljka možda biti i četvrti igrač sveta, što je pad za dve pozicije.

Takođe, ovo je prvi put posle sedam godina da osvajač 12 Grend Slem titula neće igrati barem u polufinalu 'Kupa Musketara', pošto je poslednji put 2010. stao u četvrtini finala, kada je koban bio još jedan Austrijanac – Jirgen Melcer, nadoknadivši dva seta minusa.

Tim će se u petak boriti za veliko finale sa Rafaelom Nadalom, kome je Pablo Karenjo-Busta predao meč posle prvog seta.

Srbin je meč otvorio uz manje oscilacije, delom uzrokovane i vetrom, ali je brzo uspeo da se konsoliduje posle pretrpljenog brejk, da uzvrati istom merom i stigne do prednosti od 4:2.

Međutim, raspoloženi Tim počeo je da pogađa sa svih pozicija, dok je Đokovića sve više mučio prvi servis, pa smo posle nekoliko minuta ponovo imali egal situaciju.

Ali ni takvo stanje stvari nije nagoveštavalo ono što sledi, posebno pošto je Novak na 5:5 u prvom setu imao dve vezane set lopte. Ipak, Tim to nije dozvolio, pomogao mu je i protivnik atipičnim greškama, a isto se može reći i za taj-brejk koji je usledio – kada je Austrijanac kaznio propuštene šanse i kroz 'kišu' mini-brejkova stigao do vođstva.

Uvodni deo meča trajao je čak 74 minuta, što je obećavalo veliku borbu i u nastavku, ali od toga, nažalost, nije bilo ništa.

Đoković je sve više grešio iz situacija u kojima to ne čini previše, ni govor tela nije obećavao, dok je, s druge strane, Tim nastavio da igra izuzetno zrelo – pogađajući viner za vinerom.

Novak je dopustio čak 15 brejk šansi rivalu, spasao ih je devet, ali je Dominik bio neumoljiv – neutralisavši četiri od šest.

Kao ključan ističe se detalj već iz drugog gema drugog seta, kada je Đoković ponovo lošim servisima sebi zakomplikovao život. Dva puta se izvukao, ali ne i treći.

Timu kao da je još samo to nedostajalo, pošto je ekspresno otišao na 4:1, a posle 40 minuta igre stigao i na set do pobede karijere.

Bilo je evidentno da je Novak u potpunosti inferioran, da ne zavisi sve od njega na terenu, ali je malo ko očekivao ono što se dogodilo u trećem setu. Ni tada nije bilo nemoguće napraviti preokret, samo što to Tim nikako nije želeo da dozvoli.

Izleda da je dobro zapamtio meč iz Rima pretprošle subote, kada mu je Đoković prepustio svega jedan gem, pošto mu je sada uzvratio na brutalan način.

Jeste Novak izgledao poptuno nezainteresovano, ali to ne umanjuje furioznu seriju Dominika – koji tri puta zaredom oduzima rivalu servis, dozvolivši mu da osvoji samo svega dva poena na njegov servis u celom setu!

Predaja Karenjo–Buste, Nadal čeka Tima! Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto mu je posle 52 minuta igre Pablo Karenjo-Busta predao meč – 6:2, 2:0.

"Kralj" šljake će se u borbi za finale sastati sa Dominikom Timom koji je u tri seta pobedio srpskog igrača Novaka Đokovića.

Prvi set obilovao je brejkovima, pošto je od osam odigranih gemova, bilo čak sedam brejkova. Samo u prvom gemu nije bilo brejka, kada je Nadal poveo sa 1:0.

Međutim, već u narednom Rafa je uspeo da odizme servis mlađem Špancu, a do kraja seta u svakom gemu videli smo brejkove – nekarakteristično za muški tenis.

Pri rezultatu 5:2 Busta je bio na servisu, a Nadal je četvrti put uspeo da oduzme servis 21. igraču sveta, čime je dobio set sa 6:2.

Na pauzi između dva seta Karenjo je zatražio medicinki "tajm-aut" i tada se videlo da nešto nije uredu sa njim. Uspeo je da nastavi meč, ali je posle samo dva odigrana gema morao da preda Nadalu.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poljak

07.06.2017 14:28

Novak post’o luzer :-).

ODGOVORITE