Agasi: Federerov AO je ''veći'' od Rafinog RG-a!

Andre Agasi, legendarni igrač, a sada trener Novaka Đokovića, kaže da je titula Rodžera Federera na Australian Openu vrednija od devet Nadalovih Rolan Garosova.

Tenis 08.06.2017 | 22:15
Agasi: Federerov AO je ''veći'' od Rafinog RG-a!
"Ovo je jedan od onih scenarija gde sama statistika stavlja Nadalove uspehe na Frenč Openu u posebnu perspektivu. Osvojiti Rolan Garos jednom je herkuleski napor, a on pokušava da ga osvoji po deseti put", rekao je Agasi, ali zatim i dodao:

"To je neverovatno samo po sebi, ipak – mislim da je teže shvatiti šta je Federer postigao u Australiji. Pazite, šest meseci van tenisa, takav turnir... U njegovim godinama, on izađe i osvoji na način na koji je to učinio – kroz nekoliko mečeva u pet setova. To je malo teže predstaviti nego kada neko osvoji nešto devet ili deset puta... Morate da stavite sve to na papir kako biste shvatili koliko je Rodžerov podvig veliki, veći od Nadalovog", rekao je Agasi.

Rodžer je u januaru stigao do novog rekorda, pošto je u Melburnu granicu osvojenih Grend Slemova pomerio na 18, savladavši upravo 'Bika sa Maljorke'.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar