Spektakl: Muzička fontana

Generalna proba muzičke fontane na Slaviji - ujedno i najveće fontane na celom Balkanu.

Srbija 05.06.2017 | 22:17
Spektakl: Muzička fontana
Otvaranjem ove fontane Beograd postaje deo ekskluzivnog kruga svetskih metropola koje imaju jednu takvu atrakciju, i to prvo u ovom delu Evrope.

Veče pre svečanog puštanja u rad muzičke fontane na Slaviji građani su se okupili se na pomenutoj lokaciji da bi ispratili njenu generalnu probu. Mnogi su, po sopstvenom priznanju, vrlo iznenađeni, ali prijatno.

Neki su čak podigli i dronove da bi uhvatili što bolji kadar. Pesma Majkla Džeksona bila je prva na repertoaru, a svečanom početku rada prisustvuju gradski menadžer Goran Vesić i gradski arhitekta Milutin Folić.



Njima se pridružio i gradonačelnik Siniša Mali, ali i predstavnici skoro svih opština.

Beograđani su se okupili u velikom broju da vide generalnu probu muzičke fontane. Građani sve vreme fotografišu fontanu, a smatra se i da će ovaj objekat privući i veliki broj turista.



Kako je za portal SrbijaDanas.com gradski menažer Goran Vesić rekao, reč je o "najvećoj fontani na Balkanu" koja je "već postala simbol Beograda".

To je ujedno i najveća fontana na Balkanu. Ima 800 metara vodenih površina, 350 mlaznica i oko 450 reflektora - što u unutrašnjem, što u spoljnjem prstenu. Visina mlaza je 16 metara. Muzička je i ima svoje senzore za vetar. Ima mogućnost pokretanja putem kinetike, odnosno totema.



Ova fontana ima svoje grejače, to znači da će ona raditi i zimi, i sve do minus 20 stepeni ona najnormalnije radi. To je jedina takva fontana u ovom delu Evrope.

Izgradnja fontane je koštala 1,8 miliona evra, a proizvedena je u Grčkoj.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

yugosloven

05.06.2017 20:43

MOZDA JE DVA PUTA VECA OD OVE U TUZLI ALI OD PRIJE 8 GODINA RADI I IMA I KLZALISTE U SKLOPU TOG TRGA SLOBODE I SADA CE BITI JEDNO PANONSKO JEZERO ZA ZIMSKE UZITKE SA TOPLOM VODOM BRAVO TUZLA

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

05.06.2017 20:47

Umesto ove gluposti bolje da su izgradili podzemne pešačke prolaze.

ODGOVORITE
Name

rock

05.06.2017 21:30

Taman da narod ima negdje da blene i da izgine,da je meni samo znati koji saobracajni inzinjeri su dozvolili takvu glupost i odvlace je paznje??? Nije Bg jedini sa tim glupostima...

ODGOVORITE
Name

Malo Su Zakasnili

06.06.2017 05:28

Mali, kasnis, nama Mile davno napravio fontanu i on reko naj veca na balkanu a ja samo njemu vjerujem.

ODGOVORITE
Name

Md

06.06.2017 06:34

Dodjite vi u Modriču da vidite šta je fontana.izbušite šlauf i dobro fakturišete.a Krekić vam plati.