Vavrinka koban po Francuze na Rolan Garosu!

Meč protiv Gaela Monfisa Švajcarcu Stanu Vavrinki je deseti na Rolan Garosu koji je igrao protiv nekog od francuskih igrača.

Tenis 06.06.2017 | 09:15
Vavrinka koban po Francuze na Rolan Garosu!
Svetski broj 3 ima protiv francuskih igrača skor od devet pobeda i samo jednog poraza čime se do sada pokazao kobnim po domaće snage.

Conga je ispao na startu, Gaske je bio prinuđen da preda, a posle poraza Luke Puja, jedini francuski predstavnik na Rolan Garosu ostao je Gael Monfis.

"Gael i ja smo mnogo trenirali zajedni i očekivao sam težak meč. Takav je i bio", rekao je Vavrinka posle pobede.

"Ima odličan forhend, jedan je od najboljih u odbrani na turu. Znao sam kako da igram protiv njega i poručim da će morati da izdrži bar tri sata ako hoće da me pobedi", kaže Vavrinka.

Monfis je tokom većeg dela meča i to radio, a prva dva seta trajala su skupa više od dva sata.

"Veoma sam zadovoljan što sam prošao dalje" kaže Vavrinka na kraju meča posle devete pobede nad Francuzima. Ovo je ujedno i prvi put od 2010. godine da u četvrtfinalu Rolan Garosa neće biti francuskih igrača.

Osim toga, Švajcarski igrač je do najboljih osam igrača na GS turnirima dolazio 13 puta od poslednjih 17 nastupa. Prethodno je do četvrtfinala iz 32 pokušaja došao samo dva puta, pa će Francuzi na ATP turu u narednih nekoliko godina hteti da izbegavaju Švajcarca na Rolan Garosu po svaku cenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar