Berdih otpustio Ivaniševića - da li je Đoković u igri?

Tomaš Berdih saopštio je da je završio saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Tenis 05.06.2017 | 19:45
Berdih otpustio Ivaniševića - da li je Đoković u igri?
Čeh i Hrvat su radili zajedno od avgusta prošle godine, ali su se rastali nakon eliminacije Berdiha u drugom kolu Rolan Garosa od Rusa Karena Hačarova.

"Goran i ja više nećemo raditi zajedno. Uživao sam u vožnji i ostaćemo sjajni prijatelji. Želim mu sve najbolje u budućnosti. Ja se posvećujem svojim ciljevima sa trenutnim timom", saopštio je Berdih preko Tvitera.

A Ivanišević, bivši šampion Vimbldona, pre Berdiha radio je sa zemljakom Marinom Čilićem, koji je tokom tog perioda osvojio US Open 2014. godine.

Berdih je sa Ivaniševićem osvojio samo Šenžen u oktobru, ali je ubrzo ispao iz Top 10 sa ATP liste, prvi put u šest godina.

Berdih, trenutno 14. igrač sveta, započeo je saradnju sa Ivaniševićem u avgustu prošle godine, ali očigledno da se nisu "našli". Češki teniser angažovao ga je nakon što se razišao sa Marinom Čilićem, sa kojim je imao daleko uspešniju saradnju, budući da je pod njegovom mentorskom palicom Hrvat osvojio US Open 2014. godine.

Kada su počeli da rade zajedno pre osam meseci cilj je bio osvajanje grend slem pehara. Krenulo je dobro, jer je u oktobru Berdih osvojio titulu u Šenženu, ali je ubrzo nakon toga ispao iz top 10 na ATP listi, prvi put posle šest godina.

Rana eliminacija u Parizu, navela je Čeha, finalistu Vimbldona 2010. godine, da odmah preuzme konkretne korake, pa je odlučio da se zahvali Ivaniševiću na saradnji.

Ta vest odmah je odjeknula "bombastično", budući da je Novak Đoković u potrazi za trenerom sa kojim bi radio svakodnevno, uz povremenu pomoć Andre Agasija.

Srpski teniser je nedavno, na mastersu u Rimu trenirao sa Ivaniševićem, a poznato je da je Hrvat ranije u više navrata izjavio da bi rado trenirao Đokovića.

"To bi bilo kao da vas u fudbalu Real Madrid pozove da budete njihov trener. To se ne odbija! To je san svakoga ko bi ikada želeo da se bavi trenerskim poslom i ko se imalo razume u taj posao", rekao je na početku godine Ivanišević.

Da li je realno da Ivanišević zauzme mesto u Đokovićevom boksu?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realist

06.06.2017 07:02

Nije realno!

ODGOVORITE