RG: Mari i Nišikori u 1/4-finalu!

Mari 3-0 izgradio na geškama rivala! Endi Mari se još jednom maksimalnom pobedom plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa.  Nišikori posle preokreta do četvrtfinala Rolan Garosa! Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale, pošto je u četvrtom kolu pobedio Španca Fernanda Verdaska u četiri seta, 0:6, 6:4, 6:4 i 6:0.  

Tenis 05.06.2017 | 18:15
RG: Mari i Nišikori u 1/4-finalu!
Nišikori je do trećeg trijumfa u petom medjusobnom duelu došao posle dva sata i 35 minuta igre.

Japanac će se u četvrtfinalu sastati sa prvim teniserom sveta, Britancem Endijem Marejem koji je ranije danas sa 6:3, 6:4 i 6:4 pobedio Rusa Karena Kačanova.

Mari 3-0 izgradio na geškama rivala! Endi Mari se još jednom maksimalnom pobedom plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa.

Britanac je bez mnogo problema savladao najveće iznenađenje muškog turnira u Parizu Rusa Karena Hačanova sa 6:3, 6:4, 6:4.

Prvi teniser sveta je odlično servirao, a iako je Rus pogodio više vinera (33-29), poene je osvajao tako što je daleko manje grešio (14-38).

Mari je prvi set dobio iskoristivši jedinu brejk optu na 3:2, u drugom oduzima servis Rusu za 3:1, ali se Hačanov vraća u egal. Ipak, Mari pravi "ribrejk" na "ribrejk" i rešava i ovaj set u svoju korist.

Delovalo je da je Mari stavio tačku na meč kada je u prvom gemu trećeg seta iskoristio četvrtu brejk šansu.

Međutim, Rus se nije predavao, nastavio je da igra u svom ritmu, i na 4:3 koristi pad koncentracije rivala te koristi prvu od dve brejk šanse za izjednačenje.

Međutim, Britanac opet uspeva momentalno da vrati brejk, a onda sigurnim servisom konačno "overi" pobedu.

U sledećem kolu Mari će igrati sa boljim iz duela između Keija Nišikorija i Fernanda Ferdaska.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar